372668 |

| AVEA ve Kalitesizlik
Logicalboy
[25 Ekim 2008, 09:00]
Ben Ankara'da oturmaktayım. 18 Ekim 2008 Cumartesi günü öğlen saatlerinde Şanlıurfa'daki çok acil bir işi telefonla organize etmem gerekiyordu. Arayacağım insanlar Şanlıurfa'da birbirinden ayrı yerlerde bulunan ve Avea telefon hattına sahip 5 farklı kişiydi. Hepsiyle görüşüp ciddi bir işi zamanında organize etmem gerekiyordu.
Fakat öğlen saatlerinde Şanlıurfa'daki Avea kullanıcılarıyla olan bağlantı kesildi. Kısacası hiçbirinin telefonuna ne Avea hatlı telefonumdan, ne başka bir Turkcell hatlı telefondan ne de sabit hattan ulaşamadım. Avea Şanlıurfa'da tam 1.5 saat boyunca çöktü. İşin garip tarafı Şanlıurfa içindeki Avea kullanıcıları da birbirleriyle haberleşemiyorlardı.
Bunu bana Şanlıurfa'da ***** hattı olan biri arayıp söyledi. Sonuçta zaman geçiyordu ve ben Ankara'da kimseye ulaşamamın ve işimi halledemememin vermiş olduğu sıkıntıyla kıvranmaya başladım. Allahtan ulaşmam gerekenlerden birisi durumu fark edip Avea hattını çıkarıp Turkcell hattını telefonuna taktı ve onunla konuşmaya başladık.
Fakat benim Avea hattımı Şanlıurfa'dan, Turkcell hatlı telefonla arayamadığını söyleyip sabit telefonumdan aradı. Güçlükle de olsa işimi halledebildim. Avea'ya durumu iletmek için 4440505, 4440555 gibi numaralar çevirdim ama hiçbirisi Avea'nın müşteri hattı değilmiş.118'den Avea'nın numarasının alakasız, akılda kalması için nedeni olmayan 4441500 gibi bir numara olduğunu öğrendim. Avea yetkilileri acaba bu numarayı neden seçtiler merak ediyorum.
Bu numarayı çevirdiğimde bağlandığım müşteri temsilcisine durumu anlattığımda durumdan haberinin olmadığını söyledi! Kendisine tüm operatörlerle Şanlıurfa'daki Avea kullanıcılarını arayamadığımı söylediğimde bile o alakasız bir şekilde benim telefonumda bir problem olduğunu söyleyip durdu ve ben telefonu kapatmak zorunda kaldım.
Ardından Turkcell vasıtasıyla zar zor bir iletişim ağı kurup işimi tamamen kişisel becerilerim ve şansımla hallettim. Halledemeseydim ne olacaktı? Koskoca bir şehirde komple şebekenin 1.5 saat çökmesi ne anlama geliyor? Ben söyleyeyim; kalitesizlik, vurdumduymazlık, beceriksizlik anlamına geliyor.
Bu işlerden anlayan bir mühendis olarak Avea'nın çalışan sisteminin rezalet olduğu kanaatine varıyorum. 10 yıldır cep telefonu kullanıyorum hiç böyle bir sorunla karşılaşıldığını bile duymadım. İşimi halledemeseydim ve zarara uğrasaydım ne olacaktı? Avea'yla mahkemelik olacaktık. Her ay avuç dolusu fatura ücretlerini, Avea'nın bizi mağdur etmesi için mi ödüyoruz? |