ŞikayetVar

Üye Ol   Şifremi unuttum

ŞikayetVar
 Sonraki >>

Avea

AVEA'nın Paket1000 Uygulaması İle 1240 YTL'lik Fatura! islander  [18 Temmuz 2008, 09:00]
Avea Meb tarifesinde 3 hattım var. Kendi kullanımımda olan 0 505 804 25 ** numaralı hat için Avea'nın Paket1000 adı verilen ve aylık 35 YTL ek ücret karşılığında 1 gb indirme imkanı sağlayan paketine üye oldum.

Bu zamana kadar -paket 1000'e üye olana kadar- kullandığım hat için en fazla 80 YTL gibi bir para ödediğimi hatırlıyorum. 1 Temmuz günü e-mailime gönderilen e-fatura'ya baktığımda ise 1240,39 YTL'lik bir ücretlendirme ile karşılaştım ve şoke oldum.

Hemen müşteri hizmetlerini aradım ve durumu tasdik etmek istedim. Bir hata olmadığını ve fatura tutarının bu kadar olduğunu söylediler. Sonra müşteri hizmetlerine fatura itiraz başvurusu yaptım.

Bir gün sonra "Faturanız incelenmiş ve herhangi bir hata bulunmamıştır. " diye mesaj aldım. Ardından da müşteri hizmetleri şöyle bir açıklama yaptı:

"Siz internete Paket1000 üzerinden değil, wap üzerinden girmişsiniz ve 146 mb indirme yapmışsınız. Ücretlendirme bundan kaynaklanıyor. " dediler.

Halbuki ben bu pakete üye olduğumda bana gelen yapılandırma mesajı ile internete bağlanabileceğim ve Paket1000'den faydalanabileceğim söylenmişti. Ben de farklı bir şey yapmış değilim.

Ancak Avea bana öyle bir yapılandırma mesajı yollamış ki internete web üzerinden değil, wap üzerinden girmemi sağlamış. Böylece bütün indirmeleri de ekstra ücretlendirmiş.

Bana altından kalkamayacağım, acımasız bir fatura yolladı. Fatura sayesinde de son 2 haftamı bana zehir etti. Ayrıca her zaman posta ile zamanında gelen faturam bu kez ne gariptir ki bir türlü gelmedi. (Ayrıntısını istediğim halde)

Avea'nın bana yanlış yapılandırma mesajı yollamasının faturasını nasıl öderim bilinmez ama eminim Avea er ya da geç bu yanlışlarının hesabını -bir şekilde- öder. ^^

Arkadaşına Gönder

19.07.2008 islander Fatura itirazıma ve şikayetvar.com aracılığı ile yaptığım başvurulara dün cevap verdiniz. Ameliyattan yeni çıktığım için konuşma zorluğu çektiğimden yaptığınız açıklamalara istediğim şekilde cevap veremedim.

Bakın efendim benim telefonum aracılığıyla yaptığım indirmelerin %80'i, bir önceki fatura tutarım 35 YTL'yi aşması dolayı "ücretsiz" olarak faydalanabileceğim avea müzikindir servisinden yapıldı. Bu sebeple yapılan GPRS ücretlendirmesi paket1000 üyeliğim kapsamında değerlendirilmese bile ortada haksız bir ücretlendirme sözkonusu.

Avea'nın benim/bizim gibi müşterilerini bu şekilde küstürmesi kurumun güveni, güvenilirliğini sarsıyor. Ayrıca ayrıntılı olarak istediğim faturam hala adresime ulaşmadı. Bu tutumla bütün müşterilerinizi de küstüreceksiniz.

Ben bir şekilde bu faturayı ödeyeceğim ama belki uzun yıllar müşterisi olacağım Avea'dan ayrılıp mevcut 3 hattımı da kapattıracağım.