ŞikayetVar

Üye Ol   Şifremi unuttum

ŞikayetVar
 Sonraki >>

AVEA Hattımın Kapatılması ve Vergi Problemi! Semperfi  [23 Haziran 2008, 09:00]
0553 222 ***2 numaralı Avea hattımı Ağustos 2007'de açtırmış olup Mayıs 2008 içinde kapatma talebinde bulundum. Kapatma nedenim ise oturduğum yerde sinyal almaması ve kısacası hiçbir şekilde kapsama alanında olmaması idi. Bu sorunu gelen misafirlerimin de yaşadığını belirttiğim halde mantıklı bir şekilde çözüm üretmedikleri için Mayıs 2008 sonlarına doğru kapatma talebinde bulundum.

Yalnız son gelen faturada öiv ve trü (36 YTL) gibi açılış vergilerini kapatma faturama yansıttılar. Hattımı Şaşkınbakkal Avea hizmet merkezinden almıştım ve kapatma işlemini de aynı yerde yaptım. 18.06.2008 elime gelen fatura üzerine Avea müşteri hizmetlerini aradım. 10 dakikalık bekleme sonunda ulaşabildim (yoğun oldukları için açamamışlar, anladığım kadarı ile yoğunlukları insanların şikayetleri olsa gerek).

Kendilerine vergi ücretlendirmesini sorduğumda 1 yıl boyunca kapatmamam gerektiğini söylediler. Bunun üzerine kendilerine hattımı aldığım ve kapattığım zaman bana bu bilgi verilmediğini söyledim. Cevapları ise yaptığınız sözleşmede olduğunu söylediler. Çok iyi biliyorum ki hattı aldığım zaman (Ağustos 2007) tarafıma böyle bilgi verilmemiş olup, kendilerine yıl içinde kapatma istediğimde herhangi bir ücretlendirme olup olmadığını sorduğumda hayır demişlerdi. Kapatma işlemini yapan hattımı açtırdığım Şaşkınbakkal Avea hizmet.

Müşteri hizmetleri (genel merkez) konuşmamda o kadar süre kullandığım hattımı kapatırken bu bilginin neden verilmediği ve bu şekilde insanları yanlış yönlendirerek mi para kazanıyorlar?

Diğer taraftan hattımı tekrar açtırmak istediğimde ise bir kere daha vergi alacaklarını ve aynı numara olsa bile tekrar açılma işlemi yapılacağı için ücretlendirme olacağını belirttiler. Şimdi burada anladığım tek şey işlerine gelen bilgileri verdiklerini ve gelmediklerinde ise üstü kapalı ve müşteri haklarını düşünmeden hareket ettiklerini gösteriyor.

Sonuç olarak Şaşkınbakkal şubesinden imzalamış olduğum sözleşme kopyasını istedim. Geri döneceklerini belirttiler ve beklemekteyim(3 gün oldu).
ŞikayetVar çalışanlarından istediğim tüketici haklarımın korunması ve eğer böyle bilgi verilmiş olsaydı hattımı 10 ay kullandıktan sonra 2 ay öncesinden kapatmayacağımı bilirdim.

Lütfen konu ile ilgili olarak hakkımın aranması ve insanları yanlış yönlendirerek ucuz konuşturma bahanesi ile haksız kazanç yapılmasına engel olunması ve faturama yansıtılan vergi ücretinin geri alınması yolunda gerekli işlemleri yapmalarını istemekteyim. Konu ile ilgili gerekli gelişmeleri beklemekteyim.%

Arkadaşına Gönder

27.06.2008 Semperfi Sayın Şikayetvar Çalışanları,

Yaşadığım poblemin çözümün için göstermiş olduğunuz çalışma için teşekkür ederim.

26.06.2008 de Şaşkınbakkal Avea Hizmet merkezi tarafıma geri dönmüş olup,vergi ile ilgili olarak yapılan yanlış üzerine bugün içinde 38.5 YTL olarak geri ödeme yaptılar.

Çalışma hayatınızda başarılar dilerim..

Teşekkürler.

26.06.2008

Sayın Yetkili,

316946 no'lu şikayete ilişkin gerekli incelemeler yapılarak ,detaylı açıklama aşağıda bilginize sunulmuştur.

Abonemiz sitenize iletmiş olduğu mesajına ilişkin tekrar aranmış ancak kendisine şikayetçi bilgilerinde yer alan iritbat numaralarından ulaşılmamıştır.

Abonemize ulaşılamadığına dair sms gönderilmiştir.

Abonemiz 7 gün 24 saat 444 1 500 Avea Müşteri Hizmetleri'ni arayarak konu hakkında detaylı bilgi alabilir.

Avea abonelerinin istek ve görüşlerine önem vermektedir.Avea’ya göstermiş olduğunuz ilgiden dolayı teşekkür ederiz.

Bilgilerinize sunar, iyi günler dileriz.

Saygılarımızla,

Avea İletişim Hizmetleri A.Ş.

Müşteri Hizmetleri

23.06.2008

Sayın Yetkili,

Abonemiz sitenize iletmiş olduğu şikayetine ilişkin aranmış ve kendisine ayrıntılı bilgi verilmiştir.

Abone memnuniyetinin sağlanması açısından gerekli bilgilendirmeler yerine getirilmiştir.

Bilgilerinize sunar, iyi günler dileriz.

Saygılarımızla,

Avea İletişim Hizmetleri A.Ş.

Müşteri Hizmetleri