339009 |

| AVEA İLETİŞİM MERKEZİ Şarj Sorunlu Telefonu Kabul Etmedi
hemb
[07 Ağustos 2008, 09:00]
27. 07.2008 tarihinde satın alıp, 1 saat sonra ses tonu düzeyinin yeterli olmadığı için iade veya değiştirmek istediğimiz nokia 5310 xpressmusic telefonu bir haftalık kullanımdan sonra, bataryasının bekleme süresi 300 saat olması gerekirken şarj ettikten sonra yoğun bir şekilde kullanılmamış olduğu halde 24 saat ancak dayandığını iki defa test ettim.
02.08.2008 saat 20:30 civarında satın aldığım Avea İletişim Merkezi'ne(Timurlenk Tel. Bil. Konya) gittim. Satış elemanına cep telefonumun batarya şarj süresinin ancak 24 saat gittiğini ve telefonun ayıplı olduğunu, iade etmek istediğimi söyledim.
Satış elemanı servise gönderebileceklerini ve 3 kere servise gittiği takdirde iade alınabileceğini söyledi. Ben de servise göndermek ve servisle uğraşıp zaman kaybetmek istemediğimi, 1 haftalık telefonun bu şekilde olmasının üzüntü verici olduğunu ve telefonumun iade alınıp bedelinin ödenmesini talep ettim.
Kendisi yine fatura kestikleri için bunun mümkün olmadığını beyan etti ve patronu ile telefonla görüştürebileceğini söyledi. Patronu ile görüşmemizde kendisine telefonumu iade etmek hakkımı kullanmak istediğimi söyledim.
Kendisi de telefona fatura kesildiği için sadece servise gönderme hakkımızın olduğunu, iade veya değiştirmeyi kesinlikle yapamayacaklarını, 4077 sayılı kanunun elektronik cihazları kapsamadığını söyledi ve aynen şu cümleyi kullandı: "telefon, koltuk değil ki geri alalım yada değiştirelim" "istediğiniz yere şikayet edebilirsiniz”.
Yine telefonumu iade edemedim. Tam oradan ayrılacakken satış elemanını patronu tekrar telefondan aradı. Satış elemanı telefon görüşmesinden sonra “nokia'nın Türkiye distribütörünü arayın, onlar belki iade veya değişim yapabilirler” dedi. ^^ |