301739 |

| AVEA'nın Yanıltan Servis Mesajları
sanner
[22 Mayıs 2008, 09:00]
cep telefonumun servis gelen kutusuna gelen mesajı aynen yazıyorum: Patlican Genci! Bedava video indirip 250 kontör kazanmak için durma tıkla! Adres: Patlican.com. Tr/19. Php
-----------------------------------------------------------
Bu mesaja tıkladığımda beni sayfaya yönlendirdi. Sayfada videolar yukarıdan aşağıya sıralanmış. En altta kampanya koşulları adında başlık bulunuyordu.
Kampanya koşullarına tıkladım. "Ücretsiz videoları indiren her 20. Kişiye 250 kontör aktarıldığı yazıyor. Ücretsiz videolarda bağlantı ücretlerinin firma tarafından karşılandığı yazıyor. Ücretsiz videolarda ise bağlantı ücreti bağlanan tarafından ödendiği yazıyor.
Hiçbir ücretli video ile ilgili bilgi bulunmadığı gibi ücret hakkında da bilgi yoktu. Daha sonra iki tane video indirdim. Hababam Sınıfı Gençliğe Hitabe Okuyor, Sporda Kazalar" gibi isimleri bulunuyordu.
2 içeriği indirdikten sonra sms uyarısı aldım. Sms'i açtığımda kontörümün kısa süre içinde biteceği uyarısı vardı. Nasıl olur? Hattımda 140 civarı kontörüm varken, hem de ücretsiz videolar var diye yönlendirildiğim sayfadan 2 video indirdikten sonra kontörüm bitmişti.
Kısacası ücretsiz deyip siteye belki bir iki, ücretsiz içerik konulup, diğerleri ücretli içerik konulmuş. İnsanlara ücretsiz video indirin, 250 kontör kazanın deniyor. Ücretli olduğu belirtilmeyen videolara tıklanınca hattından resmen 140 civarı kontör alınıyor.
Bu sorumsuzluğu böyle büyük bir şirkete yakıştıramıyorum. En azından indirilecek içeriklerin yanına veya kampanya koşullarına içeriklerin kontörleri yazılabilirdi. Bu ayıbın giderilmesini istiyorum. ^^ |