246040 |
| ACER Bilgisayarımın Onarıldığı Bildirilmedi!
kerimertem
[08 Ocak 2008, 09:00]
20 Kasım 2007 tarihinde Acer'ın sitesinde belirtilen, arızalı bilgisayarların teslim edildiği TMP Teknoloji'ye laptop'umu şikayetlerimi belirterek verdim. Bilgisayarımın garantisi de vardı. Ertesi gün, bu şirket tarafından arandım ve şikayet ettiğim arızaların hepsinin bir ücreti olduğu bana anlatıldı.
Buna karşı çıkmama ve itiraz etmeme rağmen yapılan işlemlerin garanti kapsamı dışında olduğu söylendi ve ücret talep edildi. Bundan dolayı ben de bahsedilen işlemlerden sadece birkaçının yapılmasını talep ettim ve kızgınlıkla telefonu kapadım. 10 dakika sonra arandığım numarayı geriye arayarak bazı şikayetlerimi ilettim ve telefonumun başından ayrıldım.
Yarım saat sonra telefonumun elime aldığımda aynı numaradan arandığımı gördüm ve benzer açıklamalar için rahatsız edildiğimi düşündüm ve geriye cevap vermedim. Daha sonra bir ay boyunca merakla bilgisayarımın tamir edildiği haberini bekledim.
Daha sonra internette TMP Teknoloji'nin numarasına bakarken internetten belge numarasıyla bilgisayar takibi yapılabildiğini gördüm. Ve bilgisayarımın veriş tarihinden bir gün sonra tamir edildiğini, bir kere arandığımı ve bana ulaşılamadığı için bir aydır bilgisayarsız kaldığımı gördüm. Tabii ki çıldırdım.
Hem bir öğrenciyim hem de ablamın şirketinin yurtdışı yazışmalarını ben takip ediyorum. Uğradığım zararın büyüklüğünü size anlatamam. Ayrıca bu yapılan sizce müşteri haklarına uygun mu? Onu geçtim Acer'ın müşteriye bakış açısı bu mu? Acer'ın anlaşmalı olduğu şirket garanti kapsamına dahil olduğu halde hem benden para koparmaya çalışıyor ve daha sonra beni bir kere arayıp ben telefonu cevaplamadım diye beni bilgisayarsız bırakıyor.
Ben de zaten telefonumun karşısına oturmuş, bekliyorum bu telefon çalsa da ben açsam diye. Bir SMS yollamak bu kadar mı zor? Ben Boğaziçi Üniversitesi makine mühendisliğinde okumakta olan bir öğrenciyim. Acer'ın müşteri portföyü için komik ama kendim için hatırı sayılır bir çevreye sahibim. Bundan sonra böyle mantıksız, kalitesiz bir anlayışa sahip olan Acer'dan ne alışveriş yaparım ne de bunu çevreme tavsiye ederim.
Bundan sonraki hayatımda da Acer'dan bir tek alışveriş yapmam, çevreme de asla yaptırmam. Hukuken haklı olsanız bile -ki ben bundan da emin değilim - bir müşteri böyle aşağılanabilir mi? Umarım Acer şikayetimi dinler ve hiç olmazsa ilgilenir.% |