ŞikayetVar

Üye Ol   Şifremi unuttum

ŞikayetVar
 Sonraki >>

Acer

ACER Bilgisayarım Benden Çok Teknik Serviste Kaldı! leopoldoscar  [12 Temmuz 2008, 09:00]
Vatan Bilgisayar'ın internet sitesinden 2006 Kasımında satın almış olduğum Acer Travelmate 2024 marka modelli laptop'ım aldığım gün itibariyle devamlı arızalandı. Ben laptop'ı teknik servise götürmekten yoruldum ve bıktım ama onlar tamir için almaktan bıkmadılar.

En son yaklaşık 1 ay önce laptop'ı servisten teslim aldım ve eve gittiğimde daha açar açmaz laptop'ı farklı bir sorun çıktı. Yeni bir arıza ve tekrar ertesi gün laptop'ı tamire götürdüm. Bu ne bahtsızlıktır anlamadım. Bugüne kadar laptop'ta oluşan arızaları-teknik servise götürmemi gerektirecek- sıralayacak olursam;

1: Aşırı ısınma (2 ya da 3 defa).

2: Kendi kendini resetleme ve kapanma (1 ya da 2 defa).

3: Ekranın donması; görüntünün gidip yeşil-kırmızı karışımı renk alması ve ilerleme kaydedilememesi (2 ya da 3 defa).

4: USB girişlerinin çalışmaması(2 defa) ve anakart değişimi (1 defa).

5: Touchpad yüzeyi ve tuşlarının bozulması ve garanti kapsamı dışında değişimi (1 defa).

6: Arka panel değişimi (1 defa).

7: Garanti kapsamı dışında klavye değişimi (1 defa).

8: Adaptör değişimi (1 defa).

9: Ses ve hoparlör sisteminde bozukluk ve laptop açılır açılmaz beyin yoran devamlı bir siren edasıyla çıkan bir ses ve ses hoparlör işlevlerinin resetlenmesi (1 defa).

Şimdi de şu an yaşadığım ve henüz teknik servise götürüp bildirmediğim arızaları sıralayacak olursam;

1: Laptop kendi kendine kapandı ve 2 gün boyunca açılmadı. Adaptör çalıştığı halde adaptörden elektrik alamadığı gibi adaptörsüz olarak sadece pili dolu olmasına rağmen piliyle de çalışmadı; herhangi bir hayat belirtisi yoktu yani.

2: Ekranda kaymalar söz konusu. Ekrandaki hafifi bir titreme bile ekranın kaymasına sebep oluyor; biraz ekranı sarsıp vurduğumda düzeliyor eski televizyonlar gibi.

3: Parasını ödeyerek garanti kapsamı dışında touchpad tuşlarıyla beraber daha 1 ay önce yenisiyle teknik servis tarafından değiştirildiği halde sol tuş yine tam çalışmıyor.

Artık ne yapacağımı şaşırdım. Ben bu laptop'ın artık tamir edildiği söylenerek tekrar tarafıma verilmesi için gidip de teknik servise teslim etmek istemiyorum. Artık bu laptop'ın değiştirilip bana yeni bir laptop verilerek yaklaşık 1,5 yıldır çektiğim bu teknoloji eziyetinin bitirilmesini istiyorum. Ayrıca eğer bu yapılmazsa "hakem heyeti"ne ve ilgili tüm tüketici hakları birimlerine konuyu ileteceğim. Benden bu kadar sabır yeter artık.%

Arkadaşına Gönder