253576 |

| ANADOLU HAYAT EMEKLİLİK Yönetim Gideri Kesintisindeki Artışı Bildirmedi
sazli
[25 Ocak 2008, 09:00]
2 Ocak 2008'de Anadolu Hayat Emeklilik şirketi internet sitesinde bireysel emeklilik hesabımda görünen düzenli katkı payı tutarımı (Aralık 2007, Ocak 2008, Şubat 2008 aylarına ait 3 aylık) kredi kartımla ödedim.
2007 yılında yaptığım ödemelerde katkı payı ödemelerimden %0.5 yönetim gideri kesintisi yapılmakta iken, bu kez bekleyen talimatlarda ödeme yaptığım tutar üzerinden %1 kesinti yapıldığını fark ettim.
Bu fark büyük bir meblağ tutmadığından önemsemedim. Geçtiğimiz hafta şirketin internet sitesinde hesabımı kontrol ettim. Bekleyen talimatlarda ödeme yaptığım tutar üzerinden %2 kesinti yapılmış olduğunu hayretle fark ettim.
Bu çelişkili durumu şikayet etmek üzere şirkete telefon ettim. Müşteri temsilcisi "yılbaşında yönetim gideri kesintisi dilimlerinin yeniden belirlendiğini" söyledi. Ancak yukarıda belirttiğim çelişkili durumu tatmin edici ve makul bir şekilde açıklayamadı.
Kendisine bu olumsuz durumu ve şikayetimi şirketin yetkili ve ilgili birimlerine iletmesini talep ettim. Ancak müşteri temsilcisi "yazılı talepte bulunmam gerektiğini" söyledi. Kendisine "çok meşgul olduğumu, ciddi bir şirkete yakışmayan bu durumu yetkili birimlere iletmesini" talep etmeme rağmen yazılı talepte bulunmam konusunda ısrar etti.
Özetle; yukarıda açıklanan durum, yani müşteriler bilgilendirilmeden haksız bir şekilde bir süre önce %1, bir süre sonra %2 gibi keyfi kesintiler yapılması büyük ve köklü bir şirket ciddiyetiyle bağdaşmamaktadır.
Şirketin müşteri temsilcisinden, profesyonelce davranarak şirket adına özür dileyerek müşterinin şikayetini yetkili ve ilgili birimlere ileteceğini söylemesi beklenirken, müşteriden ısrarla yazılı talepte bulunmasını istemesi amatörce bir tutumdur.
Kesinti oranlarındaki küçük oynamalar yalnızca bir kaç YTL gibi bir çok müşterinin farkına varmayabileceği, farkına varsa dahi bireysel olarak önemseyerek takip etmeyebileceği farklar meydana getirirken, binlerce müşterisi olan bir şirketin bu tür bir yaklaşımda bulunması, altında yatan neden/nedenler ne olursa olsun asla hoş görülebilir değildir. Bu durum akılda soru işaretleri bırakmaktadır.
Ciddi ve güvenilir bir şirketten beklenen; müşterilerini internet sitesi ve diğer vasıtalarla bilgilendirmesidir. ^^ |