ŞikayetVar

Üye Ol   Şifremi unuttum

ŞikayetVar
 Sonraki >>

Garanti Bankası

GARANTİ Yurtdışında Kullanamadığım Bonus Kartıma Çözüm Bulamıyor! mirays  [15 Mayıs 2008, 09:00]
Geçtiğimiz Ocakta Amerika'ya seyahat amacıyla gittim ve gitmeden önce kredi kartımı orada kullanabileceğim hakkında teyit aldım. İlk gittiğim hafta içerisinde 3 ayrı yerde denememe rağmen kartım hiçbir pos makinesinde kabul edilmedi. Genel olarak birbirine benzer hatalar verdi, "authorization denied contact bank, card reads declined, invalid" gibi.

Bunun üzerine diğer banka kartlarımı kullanmaya başladım. Onlar sorunsuz çalıştı ancak daha sonra limit problemim olduğu için tekrar Bonus kartımı denemek istedim ve Amerika'dan Alo Garanti'ye telefon açtım. Çok hızlı çalışan çağrı merkezleri sayesinde sistemde 4 ayrı operatöre bağlanıp kart bilgilerimi bir 4–5 kere girdikten sonra ancak bir yetkiliye ulaştım.

Kendisi tüm bilgilerimi kontrol ettikten sonra burada hiçbir sorun gözükmediğini, kartımı kullanabiliyor olmam gerektiğini söyledi. Bunun üzerine o gün neredeyse 6 yerde daha kartımı denememe, kartı pos makinesinden geçirmek dışında numarasını manüel olarak girmelerine rağmen bile kart hep aynı hatayı verdi ve tek bir yerde bile çalışmadı.

Ben en son olarak kartın manyetiğinin bozulmuş olma olasılığını düşünürken Türkiye sınırları içersine girdiğim anda yaptığım ilk alışverişte kartın çalışmış olması ise trajikomik bir olaydı. Bunun üzerine acaba ben Alo Garantiyi Amerika'dan arayarak sistemde oradan oraya yollanmam sebebiyle 25 dolarlık telefon parası verdiğime mi yoksa Garanti'ye güvenmeme rağmen kartımı hiçbir yerde kullanamayıp mağdur olmama mı üzülsem karar veremedim.

İstanbul'a döndükten sonra web sitesinden şikayetim var formunu doldurdum. Bunun üzerine tekrar tekrar kayıtlara baktılar, teknik servisle konuştular. Post işlemler birimiyle görüştüler ve sonuç olarak benim kartımda hiçbir sorun gözükmediğini, kartımla herhangi bir işlem yapma teşebbüsünde bile bulunmadığımı, bulunsam sistemde gözükeceğini söylediler.

"Bunun çözümü nasıl olmaz, ben yalan söyleyip sorun mu üretiyorum kendime. Ben sizin kartınızı yurtdışında kullanamıyorum ve nedenini bilmiyorsunuz, o zaman ben sizin kartınızı niye kullanayım bana hizmet veremiyorsanız başka bankanın kartını kullanırım" dediğimde aldığım cevapsa çok aydınlatıcıydı; "o sizin takdiriniz efendim". %

Arkadaşına Gönder

Garanti Bankası
15.05.2008

Sayın Miray Şimşek ' in şikayeti hakkında ,

Müşterimiz ile görüşülerek , Kredi Kartı ' nın provizyon işlemleri incelenmiş ve ilgili tarihlerde provizyon denemelerinde bankadan kaynaklı bir sorun olamdığı iletilmiştir.

Saygılarımızla,

T.Garanti Bankası A.Ş.