ŞikayetVar

Üye Ol   Şifremi unuttum

ŞikayetVar
 Sonraki >>

Garanti Bankası

GARANTİ'ye Otomatik Ödeme Talimatı Vermişim, Haberim Yok guray03  [09 Mayıs 2008, 09:00]
Bunu her ay yaşıyorum. Geçen ay Garanti Emeklilik adına kredi kartı hesabımdan habersiz para çekildi. Bu ay da başka bir yolla Paracard hesabımdan.

Ev telefonumuz annemin üzerine, her ay ödemesini ailemin yaptığı, benim karışmadığım bu telefonun fatura ödemesi için Türk Telekom'a otomatik ödeme talimatı verilmiş ve bu talimat Paracard hesabımdan verilmiş.

Çalıştığım şirket Garanti'yle anlaşıp maaş ödemelerini bu banka üzerinden yapmaya karar verdi. 2 ay kadar önce Garanti'den Paracard aldık, fakat 20 gün sonra anlaşamayıp başka bir bankaya döndüler.

Yani Paracard'ıma hiç maaş yatırılmadı. Ben de hiç para yatırmadım ve hiç kullanmadım, çünkü Garanti Bankası'ndan kredi kartım var. O kredi kartının vadesiz YTL hesabı var, onu kullanıyorum.

Dün eve geldim. Posta yoluyla gelen Paracard ödemesini gördüm. Bankayı aradım, durumu anlattım. Bu paranın kimin tarafından alındığını sordum. Telekom tarafından çekildiği söylendi.

Bunun normal olduğu, benim otomatik ödeme talimatı verdiğim söylendi. Böyle bir talimat vermediğimi söylediğimde telefondaki görevli “Arkadaşlarım sizin isteğiniz olmadan işlem yapmaz, yalan mı söylüyoruz” dedi.

O zaman “ben mi yalan söylüyorum” dediğimde bana “orasını bilemem” diye cevap verdi. Bu görüşme 7 Mayıs 2008, akşam saat 21.45 ile 22. 00 arasında yapıldı.

Bu telefonların dinlendiğine inanmıyorum. Dinleniyorsa lütfen baksınlar ama bakmayacaklar. Şunu da belirteyim; aynı akşam iki kere daha görüştüm Garanti'yle. Önceki konuşan kişi ne kadar saygısızsa diğer iki görevli tam tersi çok düzgün konuştu.

İşin ilginci Paracard hesabımda para yok, 24 Nisan tarihinde Telekom tarafından fatura ödemesi alınmış ve hesapta para olmadığı için bu para bankanın Paracard hesabıma tanıdığı günlük faizli nakit para hesabından çekilmiş.

Bugün 8 Mayıs, yani faizli para olduğundan 24 Nisan'dan bugüne (8 Mayıs) kadar o paraya günlük faiz binmiş. İşin diğer ilginç tarafı ise ödemesi alınan bu fatura zaten ailem tarafından bankaya yatırılmıştı. Yani aynı faturayı iki kere ödemiş olduk.

Yarın işe gitmeden önce 2-3 saat erken kalkacağım, ilgili bankaya gidip o borcu faiziyle ödeyeceğim, oradan annemi alıp (fatura onun üstüne olduğu için) ödediğimiz dekontlarla beraber Telekom genel müdürlüğüne gideceğim ve fazla paranın iadesini isteyeceğim.

Sizi arayıp ödeyeceğimiz o kadar telefon parasına mı yanayım, ödeyeceğim faize mi, yarın harcayacağım zamana mı, yoksa canımın o kadar sıkılmasına mı?^^

Arkadaşına Gönder

Garanti Bankası
09.05.2008

Güray Ölçer ' in şikayeti hakkında ,

Müşterimiz ile görüşülerek , otomatik ödeme talimat girişleri hakkında detaylı bilgi verilmiş ve fatura talimatının nerden yapıldığının incelenilerek kendisine yeniden bilgi verileceği iletilmiştir.
Saygılarımızla,

T. GARANTİ BANKASI A.Ş.