295316 |

| GARANTİ Likit Fonlardan Nedensiz Para Kesiyor
hkozturk
[09 Mayıs 2008, 09:00]
Garanti Bankası'nda açtığım bir hesaptaki hesap hareketlerimi inceleyince önce inanamadım. Çünkü her b tipi likit fon alıp bozduğumda stopaj adı altında ana paradan para kesilmiş.
Bildiğim kadarıyla stopaj, elde edilen kardan %15 kesiliyor. Oysa Garanti Bankası her işlemde elde edilen kârı da kesmiş. Bir de ana paradan kesinti yapmış.
Bunu bankanın 444 0 333 numaralı telefonuna bildirdim. Fon değerinin düşmüş olabileceğini söylediler. Oysa b tipi likit fon %10-40 arası tahvil bone ve %60-90 arası repo da değerlendiriliyor.
Repo ve hazine bonosu eksi olamayacağına göre ana paradan kesinti olması mümkün değil. Ayrıca bazı durumlarda gelir getirmiş, bu durumlarda da hem getirdiği geliri tamamen kesmişler, ayrıca ana paradan da kesinti yapmışlar.
Bunu anlatınca, telefondakiler beni en az yarım saat beklettikten sonra “Biz hesaplarınızı inceleyelim, 2 gün sonra arayın, size cevap veririz” dediler. 2 gün sonra aradığımda da bire bir aynı şey oldu. Yani hiçbir cevap veremediler.
Sadece farklı olarak "Haklı müşteri hattından" (4440338) arayabilir, şikayetinizi iletebilirsiniz dediler. Internetten haklı müşteri hattına 2 kez konuyu anlatan e-mail yazdım. Şikayetimi ilettim.
Kimse bana e-mail veya başka bir şekilde dönmedi (hâlâ bu konuda bana bir cevap verilmedi). Bunun üzerine verdikleri telefon numarasını arayarak bir kez daha şikayetimi ilettim. Diğer telefon görüşmemdeki benzer şeyler ifade edildi.
Durumu anlattığımda ve hesap hareketlerimdeki kesintileri gösterdiğimde bu kez "Daha önceki yaptığınız işlemlerde stopaj kesilmemiştir, onlar daha sonra kesiliyordur" gibi bir açıklama getirmeye çalıştılar.
Ben de "Peki o zaman bana gösterin, doyurucu bir açıklama yapın, nerde hangi şekilde yaptığım kazançtan siz stopaj kesmişsiniz. Gelirden vazgeçtim, her fon alıp bozduğumda ana paramda kesinti yapmışsınız, bunu bana açıklayın" dedim.
"Size hiçbir açıklama yapmak zorunda değilim, gidin mahkemeye verin" diyerek konuyu kapatmaya çalıştı. Bunu hem Bddk'ya, hem de gerekirse mahkemeye verebileceğimi söyledim. Kesinti miktarları 0,07 ykr, 0,39 ykr, 0.06 ykr gibi küçük miktarlar.
Aslında diğer hesabımda da benzer durum var ama işlemler o kadar karışık ki oradakinin içinden çıkamadım. Asıl sorun bu meblağ değil, bunu herkese yapıyorlar, kimse farkında değil ve büyük bir vurguna sebep olunuyor.^^ |