295155 |

| GARANTİ'deki Asıl ve Ek Kartların Hesap Kesimleri Tutmuyor
mehoza
[09 Mayıs 2008, 09:00]
Daha önceden maaşımızı aldığımız bankanın, kredi kartı ve buna bağlı ek kartın hesap kesim tarihleri aynı gün idi. Böylece harcamalarımı takip edebiliyordum. Şu anda ise, maaşımızı Garanti Bankası'ndan alacağımız için, ilgili bankanın bize verdiği Para Card'a bağlı; Bonus asıl kart ve ek Aynalı kartın hesap dönüm tarihleri, birbirini tutmuyor. Mesela Bonus asıl kartın hesap kesim tarihi 05.05.2008 iken, aynı karta bağlı Aynalı Bonus kartının hesap kesim tarihi ise, 10.05.2008'dir.
Bu iki kartın hesap kesim tarihlerinin ikisinin de aynı güne gelmesi için Garanti Bankası'na ait telefonu aradım.telefonda çıkan görevliye, 2 kartında maaşımızı aldığımız Para Card'a bağlı olduğunu ve harcamalarımı takip edebilmem için 2'sinin hesap kesim tarihlerinin de aynı olması gerektiğini söyledim.
Görevli kişi 2 kartın tarihini aynı güne getiremedi. Bunu sistemin yaptığını ve 4440338 no'lu telefonu aramamı söylediler.Bu numarayı defalarca aradım.Bir türlü ulaşamadım. Her seferinde müşteri temsilcisinin meşgul olduğu söylendi. Böylece Telekom'a epeyce para kazandırmış oldum.
Daha sonra Garanti Bankası Haklı Müşteri Hattına birkaç kez faks çektim. E-mail attım. Aradan birkaç gün geçmesine rağmen, konu için ne arayan ne soran oldu. Bu arada Kayseri'deki bankada görevli kişiye durumu izah ettim. Görevli kişi her 2 kartın da hesap kesim tarihini, 06.05.2008 olarak düzeltti. Düzeltilmiş durumu internetten görebiliyordum.
Aradan birkaç gün geçince, daha önceden çektiğim faks ve e-maillere cevap veren görevliler,asıl kartın hesap kesim tarihini 6 Mayıs, ek kartın hesap kesim tarihini de 5 Mayıs yaptılar. 2 kartında hesap kesim tarihinin aynı güne gelmesi gerektiğini söylememe ve Kayseri'deki bankada görevli kişinin tarihleri aynı güne getirdiğini belirttim. Olmaz, dönüş tarihini bizden başkası değiştiremez ve ikisi de aynı güne gelmez dediler.
Oysaki aynı yerde çalıştığımız arkadaşların asıl ve ek kartlarının hesap kesim tarihleri, aynı güne geliyor. Onların ki geliyor da, benimki niye gelmiyor? Bu nasıl iş? Şu anda ise hesap döndü. Yine hesap kesim tarihleri değişik günlere geldi. Asıl kartın hesap kesim tarihi 07 Haziran, ek kartın hesap kesim tarihi 06 Haziran oldu.
Böyle ciddiyetsiz bankacılık olmaz. Para carda bağlı asıl ve ek kredi kartlarımın hesap dönüm tarihlerinin, aynı güne gelmesini istiyorum. Bunun için yardımlarınızı bekliyorum. & |