293006 |

| GARANTİ BANKASI Haklı Müşteri Hattı Ne İşe Yarıyor?
coria
[05 Mayıs 2008, 09:00]
Garanti Bankası'nın Bonus Kartını altı yıldır kullanmaktayım. Bir mağazada karşılaştığım bir sorunu danışmak üzere,Call center'ı aradığımda, kişisel bilgilerim soruldu ve yanıtladım. Ancak bana kişisel bilgilerimin hatalı olduğu söylendi. Bu nedenle banka şubesine gitmem gerekti.
Burada altı senelik kartıma ait kişisel bilgiler arasında, her nasılsa baba adımın tuhaf bir şekilde girilmiş olduğunu öğrendim. Babam çift isimlidir. İlk ismin ilk harfi girilerek, nokta konmuş ve ardından ikinci isim girilmiş. Yani kısaltma yapılmıştı.
Ben ısrarla baba adımı doğru olarak söylediğimden, sistem hata veriyordu. Bunu öğrendiğim zaman, hatam olmadığı halde, bir de şubeye gelip bir sürü zaman kaybettiğim için sinirlendim. Haklı müşteri hattı adını verdikleri hattı aradım. Burada durumu anlattığımda, karşılığında giriş yapanın hatası v.s denip konuyu kapatacaklardı. Haklı müşteriden, bir özür bile dilenmiyordu.
Ayrıca kendilerine bu durumla ilgili bir araştırma yapıp yapmayacaklarını sordum. Geri bildirim yapmadıklarını söylediler. Kredi kartını vermek için peşimizden ayrılmayan bankaların, hataları karşısında bu kadar kayıtsız kalmaları doğru mudur? Ben kartı alırken, kimlik verdiğim halde, yapılan hata için yine uğraştım. Geri bildirimi bile olmayan bu haklı müşteri hattı, şikayetin dinlenip onaylanmasını mı amaçlamaktadır?
& |