292771 |

| GARANTİ Kredi Kartı Borcumu Ödeme Çabalarım Konusunda İlgisiz!
erdem001
[03 Mayıs 2008, 09:00]
Turizmle uğraşmaktayım. 3 veya 4 yıl Garanti Bankası kredi kartını sorunsuz kullandım. 2007 Şubat ve Mart aylarında kredi kart ödemesi gecikti, ama bunu akabinde, 700 YTL minimum ücret ödendi. Toplam borç 2.400 YTL civarındaydı.
Ödeme yapıldıktan 2–3 gün sonra, Garanti merkezden bir telefon geldi, karşımdaki şahıs ukala bir tavırla (senli benli konuşarak, “borcunun tamamını öde” gibi konuşmalarla) borcun tamamının ödenmesi gerektiğini, yoksa beni icraya vereceğini söyledi. Minimum ödemenin yapıldığını söyleyince, bir zahmet kontrol etti ama yine de borcun tamamının ödenmesi gerektiğini söyledi.
Ben sinirlenince, bu konuşmaların kayda alındığını söylediklerime dikkat etmem gerektiği konusunda uyardı (umarım bu uyarının onun içinde gerekli olduğunu yetkililer takip eder). Ben de ödemeyeceğimi söyleyerek kapattım. 2 ay sonra avukattan icra takibine mutakip yazı geldi. Ben de bir avukat arkadaş vasıtasıyla avukatı arattım.
Avukat borcumun masraflar hariç 4.800 YTL olduğunu söyledi. Aman sıkıntı yaratmasın diye bunu da kabul ettik, ama ödemede kolaylık sağlamalarını, en azından taksitlere bölmelerini istedik. Ne yazık ki kabul ettiremedik.
Avukat borcun faizleriyle 10.000 YTL'yi geçmesini bekleyecekmiş icraya gelmek için (daha azı kurtarmıyor herhalde). Yani anlayacağınız, canımız çıkarmanın yolunu arıyorlarmış gibime geliyor. Ayrıca ayda 700 YTL kazanan birine (ki asgari ücretten görünmekteyim) 6.500 YTL limitli kartı (ki limiti ben belirlemedim) vermelerinin başka ne sebebi olabilir ki? Benim onca anlaşma çabalarımı itekleyip ne koparırsam kâr düşüncesiyle ticaret olursa, insan hayatlarını karartma çabaları, size şikâyet olarak dönecektir.% |