291835 |

| GARANTİ'nin İzin Almadan Yaptığı İşlemler!
GerardTheOne
[01 Mayıs 2008, 09:00]
Garanti Bankası Ümitköy şubesi, Nisan ayı başında benden izinsiz olarak başka bir şubeye bağlı bulunan kredi kartımı kendi şubelerine aktardı. Bu aktarım yapılırken de normalde sadece kart bilgilerindeki şube numarasını değiştirmeleri gerekirken, ödeme planlarında değişiklik yapmışlar. Üstüne bir de karta otomatik ödeme talimatı tanımlamışlar. Minimum ödeme limitini de borcun tamamı olarak tanımlanmış.
Doğal olarak maaş hesabımda bulunan bütün param kredi kartıma otomatik olarak ödenmiş oldu. Şunu da belirtmek isterim, kredi kartıma borcum olmasına rağmen, yaklaşık 2 senedir minimum ödemelerimde hiçbir aksama olmadı. Ve ben çok mağdur duruma düştüm; kiramı, kredi kartı ödemelerimi vs gibi birçok ödememi yapamadım, geç yaptım.
Üstüne üstlük bir sonraki dönem ödemesi için ayırdığım miktar, hesap kesim tarihi geçmeden para çekildiği için bir önceki döneme yatırılmış oldu. Şube ve müşteri hizmetleri ile yaptığım görüşmeler sonucunda maalesef bir yanlışlık olduğu ancak paramın iade edilemeyeceği söylendi (borcu olduğu için).
Haklı müşteri hizmetleri hattını da arayarak şube hakkında şikayette bulundum ancak bana hiçbir şekilde geri dönüş olmadı.
Bunun üstüne şubeden görüştüğüm bir kişi bana şöyle bir çözüm önerisi sundu; "size tek hesap açalım, bu ay gecikecek olan ödemelerinizi oradan yaparsınız". Yani bana faiz ödeyeceğim bir para için tekrar faizle para verecekler ve faizden para kazanacaklar. Tabiî ki kabul etmedim bu öneriyi.
Benim hiçbir yazılı veya sözlü bir talimatım olmadığı halde (Garanti Bankası tarafından bu bilgi teyit edilmiştir), nasıl olur da benden izin alınmadan kartıma otomatik ödeme tanımlayabiliyorlar ve bu sayede paramı çekebiliyorlar, hala anlayabilmiş değilim?
Garanti Bankası'nı mahkemeye vermeyi düşünüyordum ancak, avukatım bana bu işin çok uzun süreceğini ve karşılığını alamayacağımızı söyledi. Ben de vazgeçtim. Borcumu kapadıktan sonrada kredi kartım dahil, Garanti Bankasında bulunan bütün ürünlerimi iptal ettireceğim.% |