05.05.2008
yzm26
290696 numaralı şikayetim şu şekildedir;
25 Nisan 2008 tarihinde 12:30-13:00 saatleri arasında Eskişehir Taşbaşı Garanti Bankası şubesine para yatırmak için gittim,kredi kartımla,numaratörden numara almak istediğimde normal numara geldi,oysa ki banka müşterilerinin sırada daha az beklemesi için farklı bir numara veriyordu;banka kalabalık olduğu için dışarıdaki bankamatikten para yatırmak için harekete geçtim,bankamatik 50 adet kağıt para alabildiğinden yatırmam gereken miktarın bir kısmını yatırdım,sonra tekrar işlemime devam ederken paramın yarısı para yatırma çekmecesinin içinde yarısı dışında kaldı ve paramı yatıramadım.Cama vurarak banka görevlisini çağırdım,görevli bankamatiğin arkasındaki çekmeceden parayı aldı,bu esnada hemen içeri girdiğimde güvenlik görevlisinin sol elindeki paraları cebine soktuğunu gördüm,kasa görevlisi de para yatırma bölümündeki paraları alarak para sayma makinesinin olduğu bölüme yöneldi ve saymaya başladı;bu esnada güvenlik görevlisi bana inatla oturmam,kenarda durmam konusunda uyarıda bulundu ama cebine soktuğu paraları hatırladıkça ne olur ne olmaz diye başında bekledim,güvenlik görevlisi bulunduğu yerden ayrılıp banka içinde gezinmeye başladı,sonunda yatırılan paraları sayan görevlinin yanına gidip cebinden bana ait olan 2000YTL yi çıkarıp masanın üzerine attı!Görevli de bana iade etti.Merak ettiğim;ben,paramı baka dışında ki bir bankamatikten yatırsaydım ve param,para yatırma çekmecesine sıkışsaydı ne olacaktı?Merak ettiğim;ben güvenlik görevlisinin elini görüp,başında beklemeseydim acaba sonuç değişir miydi?Merak ettiğim;güvenlik görevlisinin cebinden,niçin benim paramın çıktığı?Merak ettiğim; bankamatiğin güvenlikle birlikte açılması gerekliyse bile niçin görevlinin benim paramı da alıp saymadığı?Bu olay hayal ürünü yada uydurma değildir,gerek bankamatiğin olduğu bölümde,gerek vezne önünde ve arkasında,gerekse bankanın birçok yerinde ki güvenlik kamera kayıtlarında da mevcuttur.Bu konuyla ilgili olarak bilgilenmemi sağlarsanız sevinirim,saygılarımla.'
Bankaya bu maili atmak istediğimde hata raporu vermişti ve yollayamamıştım,haklı müşteri hattını(4440338)aramıştım ama muhatap bulamamıştım(telefonu açan olmadı).Daha önceleri de mağdur olduğum durumlarda mağduriyetimi çözmenizden dolayı, siteniz nezdinde yardım istedim.Banka yetkilileri de sayenizde 28.04.2008 tarihinde 'böyle bir olayın yaşanamayacağı ancak olayın inceleneceği' şeklinde bir cevap verdi.
03.05.2008 tarihinde 4440334 numaralı hattı bonusplus kartımla ilgili,4440333 numaralı hattı da flexi kartımla ilgili olarak aradığımda bana 'hatalı girişler yaptınız ve üç hakkınızı doldurmanızdan dolayı kartınızla ilgili bilgilere ulaşamazsınız,banka şubenize gitmeniz gerekli'şeklinde cevap verildi bunun üzerine yine size alttaki maili yolladım;
'2000 yılından bu yana Garanti Bankasıyla çalışmaktayım;hesap özetleri elime yazılı veya mail yoluyla düzenli olarak ulaşmadığından dolayı ve limit aşımına uğramamak,ödeyebileceğimden fazlasını harcamamak için her hafta mailime telefon bankacılığı yoluyla hesap özetimi istiyorum.Ancak bankamatikten 0,700Ytl ödeyerek yazılı olarak alabildiğim,ücretsiz olarak bankamatik şubelerinden görebildiğim,telefon bankacılığı yoluyla dinleyebildiğim hesap özetimi;290696 numaralı şikayetim sonrasında telefon bankacılığı yoluyla alamadım,sebep olarak da üç hatalı giriş yaptığım,güvenlik gereği kartımla ilgili işlemleri yapamayacağım,hesabımın bağlı olduğu şubeyle görüşmem gerektiği söylendi.Sanırım bahsettikleri 3 yanlış Garanti Bankasıyla çalışmam,sizin aracılığınızla şikayette bulunmam ve banka güvenlik görevlisinin yaptığı eylemin doğruluğunu sorgulamam!Bu konu hakkında bilgilenmemi sağlarsanız sevinirim,saygılarımla.
Alo garanti şubesini kullanarak her iki kartım için de birer kez giriş yapmak istemiş fakat hatalı girişler yaptınız denmişti ve kart bilgilerime ulaşamamıştım.Kartlarımla ilgili yaşadığım bu olay eğer normal bir zaman da olsaydı,benden başka biri benim bilgilerimi kullanarak kart bilgilerime ulaşmak istedi ve kart bilgilerim bloke oldu diye düşünülebilir...
Sitenizin binlerce belki de milyonlarca üyesi,ziyaretçisi var;herhangi bir ürün almadan önce sitenizden bu ürün hakkında bilgi alarak bilinçli bir tüketici olmaya çalışıyorum.Son bir hafta içersinde başıma gelenler çok trajik komik tesadüfler zinciri durumda ve sizin siteniz nezdinde hem sesimi duyurmak istedim,hem de bilgilenmek ve sorunumun çözülmesini istedim,bu konular hakkında bilgilenmemi ve şikayetimi sitenizde yayınlarsanız sevinirim,saygılarımla.