289843 |

| GARANTİ Konut Kredisi Ödemesi Mağduriyetim
ladik
[26 Nisan 2008, 09:00]
Garanti Bankası'ndan 0cak 2007'de % 1,55 faiz oranı ile 25.000 YTL konut kredisi kullandım. Bana ve benim gibi diğer konut kredisi kullanıcılarına; faiz oranları belirgin bir düşüş sağladığında sizin kredi hesaplamanızın vereceğiniz dilekçe ile yeniden hesaplanacağı belirtildi.
Faiz oranları 2007 yılı sonlarına doğru düşüşe devam etti. Benim her talebimde daha da düşeceği Garanti Bankası Organize Sanayi şubesi kredi yöneticisi tarafından belirtildi ve bekletildik. Artık daha fazla uzatmaya gerek olmayacağını söyleyerek Ocak 2008'de kredi hesaplamamın yeniden yapılması yönünde dilekçe verdim.Faiz oranları o tarihte % 1,29 idi.
Bana mail ile gelen cevapta 1.000 YTL masraf olacağını ve bunu ödememem halinde faiz hesaplamamın % 1,45'ten yapılacağı belirtildi. Bu benim gibi birçok kredi kullanıcılarına yapıldı. Kredi yöneticisine yaptığım yüz yüze görüşmede 2008 yılı itibariyle masraf alınması uygulamasına geçtiklerini söyledi.
Yani 2007 yılında böyle bir uygulamaları yokmuş? Bu nedenle beni 2008 yılına kadar oyalamış. Sizlerden bu konuda yaşadığım mağduriyetin giderilmesi yönünde yardımcı olmanızı rica ediyorum.
Kredi yöneticisi ile yaptığımız mailleri ekte bilgilerinize sunarım.Tekrar hesaplanmasına yönelik mailim; “Kredi faiz oranımın yeniden hesaplanmasına yönelik olumlu cevabınızı bekliyorum. Masraf alınmayacağını umut ederim. İyi çalışmalar dilerim.”Cevaben yazıları;“Hüseyin bey merhaba. 1.000 YTL komisyon ile 1,45'e iniyorlar.”% |