ŞikayetVar

Üye Ol   Şifremi unuttum

ŞikayetVar
 Sonraki >>

Garanti Bankası

GARANTİ BANKASI Habersiz Hayat Sigortası Yaptırmış asittest  [24 Nisan 2008, 09:00]
2006 yılında, eşime otomobil almak için, Garanti Bankası'ndan taşıt kredisi kullandık. Krediyi kullanırken müşteri temsilcisi, Bireysel Emeklilik Sigortası yaptırmamız halinde, krediyle ilgili hayat sigortası yaptırmayacakları konusunda, bize taahhütte bulundu. Biz de kabul ederek, eşim için Bireysel Emeklilik Sigortası yaptırdık.

Ancak kredinin ilk yılı dolduğunda, hiçbir bilgimiz olmadığı halde, eşime hayat sigortası poliçesi düzenlendi.100 YTL'nin üzerinde bir rakam, yine bilgimiz ve onayımız olmadan, eşimin hesabından alındı. Bunun üzerine kredi sözleşmesini iyice inceledik. Sigortanın her yıl yenileneceğine dair, hiçbir hüküm ve madde içermediğini gördük.

Akabinde haklı müşteri hattı, bankanın şubesi vs. pek çok yere başvurduk. Hiçbir sonuç alamadık. Elimizden bir şey gelmeyeceğine karar verip, bizden zorla alınan bu rakamı kabullendik. Ancak kredinin ikinci yılı dolduğunda, yeniden bir poliçe düzenlendi. 125 YTL eşimin hesabından çekildi. Tabi bizim yine bilgimiz ve onayımız olmadan.

Bunun üzerine tekrar bankaya müracaat ettik. Olumlu bir sonuç alamadığımız gibi, bir de şunu fark ettik; Borcumuz 11.000 YTL olmasına rağmen, sigorta poliçesi 17.000 YTL'den düzenleniş. Ödememiz gereken prim, daha da arttırılmış. Bu ortaya çıkınca şubedekiler insafa gelip, fazladan hesaplanan rakam için alınmış primi, iade edeceklerini söylediler.

İki ay bizi oyaladılar. Şimdi de diyorlar ki;”Poliçeyi iptal edip, tekrar düzenlersek size daha pahalıya mal olur”.Yani siz o parayı unutun, daha fazla almadığımıza şükredin demek istiyorlar. Bu arada haklı müşteri hattı da diyor ki; “Poliçeyi iptal etmek, şubenin elinde… Görüşürseniz iptal ederler.”Şube de,”Öyle bir şey mümkün değil” diyor. Bu durumda bu kuruma ne yapmak gerekir? &

Arkadaşına Gönder

Garanti Bankası
24.04.2008

Sayın Konur Alp Aracı 'nın şikayeti hakkında ,

Müşterimiz şikayeti bir yakını adına iletmiş olup ,asıl müşterimiz olan Emre Aracı ile görüşülmüştür.Müşterimize Bireysel Kredi kullanımından dolayı yapılan Risk Hayat Sigortası hakkında detaylı bilgi iletilmiş ve prim tutarının incelenilerek kendisine yeniden bilgi vereceğimiz iletilmiştir.

Saygılarımızla,

T.Garanti Bankası A.Ş.