287024 |

| GARANTİ ATM Kartıyla Yaşadığım Macera!
sportmen1
[19 Nisan 2008, 09:00]
Yaklaşık bundan üç ay önce Garanti Bankası'ndan bankamatik kartı alma maceramız başladı. Malatya'da ATM'den para çekerken banka kartına cihaz el koydu. Banka yetkililerine müracaat ettik. Kartın günü dolduğundan el konulduğunu ifade ettiler. Yenisini almak için Ankara'daki şubenize müracaat etmemiz söylendi.
İzinli olduğumuz için işlemlerin hızlı olması işyerinden izin alma problemlerinden dolayı buradan kart müracaatını yapmak istedik. Israrımız sonucunda dilekçemizi aldılar. Aradan bir ay geçmesine rağmen kart gelmediği için bankaya mail attım. Bir yetkili aradı. Evinizde olmadığınızdan kartı kurye veremediğini Çetin Emeç'teki bankaya gelmemiz istendi.
Bu bankanın evime ve işyerine uzak olmasından dolayı Ostim şubesine göndermelerini istedim. Epey bir sonra yine bankaya mail attım. Bankamatiğin Ostim şubesinde olduğunu söylediler. Yine bu arada cepa mağazasındaki Garanti Bankası'na uğradığımızda kredi kartının da bankamatik kartı işlemi yapabileceğini, bunun için işlemi yaptığını, pazartesi günü kredi kartı ile işlem yapabileceğimizi söyledi.
Aradan bir hafta geçti ATM'ye gittiğimde işlem yapamadım. Bunun üzerine bundan üç hafta önce iş çıkışında işyerine yakın olan Garanti Bankası'na gittim. Ancak buranın Gimat şubesi olduğunu öğrendim. Bu hata benimdi. Dolmuşa bindim. Ostim şubesine gittim. Ancak kart burada da yoktu. Başka bir Ostim şubesinde Garanti Bankası varmış kart orada imiş.
Buraya dolmuş da yoktu, birkaç kilometre yürüyerek bu bankaya gittim. Kart bu bankada imiş. Kartı aldım. Büyük bir sevinçle ATM'den para çekecektim ki ATM karta el koydu. İçeriye banka yetkililerine kartımı vermelerini istedim. Ancak akşam beşte gelmem istendi. Israrıma rağmen memur kabul etmedi.
Şefin yanına çıktım. İki aydır bankamatik için mücadele ettiğimi, makinenin açılıp kartın verilmesini istedim. Bana kimliğimin fotokopisini getirmemi istediler. Bankada fotokopi makinesi yokmuş. Çıktım dışarı, Ostim'de fotokopi çeken bir yer aradım. Yakında bir yerde varmış. Fotokopisini çektim.
Bankaya geldim. Kimliğinin fotokopisini verdim. Güvenlikçi ATM'yi açtı karta baktılar. Bu kartın iptal edildiğini, bununla işlem yapamayacağımı ifade ettiler. Şok oldum. Tekrar onca yorgunluktan sonra eve döndüm. bankaya mail attım. Bana iki tane kartın adıma çıkartıldığını kuryenin evde beni bulamadığını ifade ettiler. Neden iptal edildiğini bilmiyorlar. Adresimin A blok yazılı olduğunu öğrendim. Bunun düzeltilmesini, adresimin B blok olduğunu söyledim.
telefon aktarma esnasında hat kesildi ve görüşemedim. Şuna eminim ben B blok yazdım. Ayrıca kredi kartında hiçbir sorun yaşamadım. Eski kartın günü dolmadan bir ay önce elime aynı adrese ulaştı. Şimdi bankaya üç defadır mail atıyorum artık cevap verende yok. Karşımda bir muhatap da yok. Garanti Bankası'nın yetkilileri sesimi duyuyorsa lütfen bankamatik kartımı bana ulaştırın. % |