285679 |

| GARANTİ Otomatik Ödememi Ödememiş
evrimonem
[17 Nisan 2008, 09:00]
Faturalarımı ödemek için, Garanti Bankası’na otomatik ödeme talimatı verdim. Bankaya olan güvenimden dolayı da, tüm faturalarımı, her şeyi, otomatik ödemeye bağladım.25.11.2006 tarihinde, talimat verdiğim ADSL faturalarımdan, 29.11.2006 tarihli ilk olanı ödenmemiş. Tahmin edeceğiniz gibi, cezalı duruma düşmüşüm. İşin acı yanı,Garanti’ye duyduğum güven duygusundan dolayı, faturam ödeniyor mu, bir sıkıntı var mı, ödenmemiş olur da bak gibi soruları da, kendime hiç sormadım.
Bugün ADSL hattımı kapattırmak istedim.49 YTL faturanın, 37 YTL’si ceza olmuş.Üzerinden neredeyse 1,5 yıl geçince, doğal tabi.. Garanti’ye durumu iletince,gerçekten hızlı dönüş yaptılar.Meğer faturaların ayın 7'sine kadar talimatlandırılanları o ay, diğerleri sonraki aylar ödenirmiş.
Benim bundan haberim yoktu.Bunun Garanti ve Türk Telekom arasında olması da tam bir komedi. Hem de trajik-komik bir olay. Bu kıssadan aldığım dersleri paylaşayım istedim: Garanti’ye bir daha otomatik ödeme talimatı vermemeye karar verdim.Olur da talimat verecek olursam, her ay bunları kontrol etmek zorundayım.& |