ŞikayetVar

ŞikayetVar
 Sonraki >>

Garanti Bankası

GARANTİ'de Karşılaştığım Hatalar Zinciri! topraq  [17 Nisan 2008, 09:00]
2007 yılının Eylül ayından beri Garanti Bankası ile çalışıyorum. Maaş ödememi aldığım bu bankaya güvenerek kredi kartı aldım. Ödemelerim gayet düzenli devam etti hiçbir problem olmadı. Aralık ayı gibi kartıma olan borcumu tamamen kapatmak istedim.

Kartı limitim 1.100 YTL. Bankalarının Acıbadem şubesindeki bir müşteri temsilcisi bayanla görüşerek 1.500 YTL kredi çektim. Ve kendisine kartıma ne kadar borcum varsa kapanmasını taksitli dahi olmak üzere hiçbir borç istemediğimi belirttim. Her şey iyi güzel giderken bir sonraki ayın ekstresi geldi ve 300 (**) YTL'lik bir alacağım olduğu bilgisi vardı.

Buna istinaden kartımda var olan parayı harcadım. Bir sonraki ay bana 600 küsurluk bir sonraki ay 500 (**) 3. ayda ise 400 (**) ekstreler çıkarttılar. Sorduğumda bana bunların taksit ödemem olduğunu söylediler.

Bu nasıl bir çelişkidir ki benim 1.500 YTL ödeme yaptığım ve borcumu tamamen kapatın dediğim bir hesap için bana hala taksit ödemesi çıkartılabilindi. Ayrıca bu kadar ilgisiz ve bilgi eksikliği olan müşteri temsilcilerini başka bankada görmedim. Bana kredi çektiğim gün haberim olmadan hayat sigortası satılmış. Garanti Bankası hayat sigortası dediğiniz şeyin dosya masraflarından kesildiğini gayet iyi biliyoruz.

Ben kredi ödememi yaptığım ilk ay ödemedeki hesabımdan hayat sigortası parası kesmişsiniz. 3 gün sonra beni borcunuzu neden ödemediniz diye arıyorsunuz. Kontrol ettiğimde bir bakıyorum ki benden sigorta parası kesiyorsunuz. Bunu hangi müşteri temsilcisi arkadaşınıza sorduysam açıklamasını yapamadı.

Yaptığınız bu hatalar zinciri için gittiğim hiçbir şubeniz detaylı açıklama yapamadı. Söylenilen tek şey ödemeniz gereken bir paradır. Hiçbir yere gittiğim yok ama yaptığınızı asla affetmeyeceğim. Çalıştığım kurumdan maaşımı sizden alıyordum, derhal hesaplarımı başka bir bankaya aktaracağım ve şirketteki bütün arkadaşlarıma bu yaşattıklarınızı bir maille paylaştım. En yakın süre içerisinde bankanıza olan bütün borcumu ödeyip bağlarımı koparacağım.

Arkadaşına Gönder

www.keneler.com için tıklayınız

Garanti Bankası
17.04.2008

Sayın Meral Toprak 'ın şikayeti hakkında ,

Müşterimiz ile görüşülerek ,Bireysel Kredi kullanımında zorunlu olarak Risk Hayat Sigortası yapıldığı iletilmiştir.Kredi kartı toplam borcu ödendiğinde ,taksitlerin her ay ekstredeki fazla bakiyeden düşeceği ve taksit sayısı bitinceye kadar bankamızın ekstre gönderdiği iletilmiştir.Personel şikayetinin değerlendirileceği bildirdilmiştir.

Saygılarımızla,

T.Garanti Bankası A.Ş.