GARANTİ'nin Değişen Sistemi Otomobil Kredisinde Mağdur Ediyor
satışdestek
[29 Mart 2008, 09:00]
Büyük bir otomobil bayisinde satış destek ve krediler sorumlusu olarak çalışıyorum. İşim gereği bütün bankalarla çalışıyorum. Sistemini en çok beğendiğim banka 28.03.2008 tarihine kadar Garanti'ydi. Otomobil kredileri zaten tamamen prosedür işi.
Buna olmadık bir şey daha eklemiş sayın Garanti Bankası. Krediyi kullanmak için bütün evraklarımı ibraz etmeme rağmen trafik.gov.tr 'de araç kaydı görünmediği için kredimizi hesabımıza geçmiyorlar. Ancak şöyle tezat bir durum var ki bu kayıtlar günlük yapılmıyor.
Bazen 6 ay bile bekleyen kayıtlar olabiliyor. Bana krediyi ya erken ödemeyle yada kayıtlar yapılınca alabileceğimi söylediler. Bilmeyenler için anlatıyorum erken ödemeyle kredi bayi hesabına geçtiği zaman eğer kredi batarsa, ödenmezse bankanın parayı otomobil bayisinden talep etme hakkı var.
Sanırım Garanti Bankası bütün otomobil kredisi bataklarını bayilere ve galerilere yıkmak istiyor. Bütün işlemlerimi bitirmişim, evraklarımı ibraz etmişim ve Garanti Bankasının antetli kaşeli imzalı parayı ödeyeceğine dair taahhütnamesi elimde ancak krediyi hesabıma almıyorum.
Aracı alan müşterime teslimat yapamıyorum. Müşteri memnuniyetsizliğim en üst noktaya çıkıyor. Genel müdürlüğe kadar olayı taşıdım ancak hiç bir şekilde çözüm bulamadım. ^^
Müşterimiz ile görüşülerek , Taşıt Kredisi kullanımına ilişkin tekrar detaylı bilgilendirme yapılmıştır.
Saygılarımızla,
T.Garanti Bankası A.Ş.
Haklı Müşteri Hattı
444 0 338
30.04.2008
satışdestek
29/04/2008 tarihinde garanti bankasıyla ilgili bir şikayette bulunmuştum. 2 gün sonra aradılar. hatta pazar günüydü. sıkıntıları ve bayi olarak yaşadığımız mağduriyeti anlattım. ancak sorunum çözülmedi. 3 gündür araç teslimatı yapamıyorum. banka aracın kayıdı trafik.go.tr den görünmediği için kreidyi hesabımıza geçmiyor. bir de müşteriyi bizim üzerimize gönderiyor. beni arayıp krediyi kullnadırma ve değerlendirme koşullarıyla ilgili bilgi vermişler. ben onu sormadım ki. ben garanti bankasının sistemini zaten biliyorum. ben garanti bankasının bu tebligatını iptal etmesini rica ediyorum. çok mağdur surumdayız. yardımcı olursanız çok sevinirim
30.03.2008
Sayın Dilek Yüksekdağ ‘ın şikayeti hakkında ,
Müşterimiz ile görüşülerek , kredi başvuru koşulları ve değerlendirme süreci hakkında detaylı bilgi verilmiştir.
Saygılarımızla,
T.Garanti Bankası A.Ş.