278319 |

| GARANTİ Haklı Müşteri Hattında Problemlerime Çözüm Bulamıyorum!
erkula
[29 Mart 2008, 09:00]
Garanti Bankası'nın haklı müşteri hattı adında bir birimi var. Bugüne kadar bu hatta çok şikâyetim oldu ancak bankayla ilgili hiçbir şikayetime çözüm bulunmadı.
Bir önerim var. Zaten bu hat ne yapıp, edip bankayı haklı çıkarıyor. Yani müşteri hiç haklı çıkmıyor. O yüzden Garanti Bankası bu gereksiz hattın adını haklı daima bankamızdır hattı olarak değiştirsin. Bu hat adının hakkını vermiyor. Bu söylediğim sözün en son örneğini de bugün yaşadım. Haklı daima bankamızdır hattını bugün telefonla aradım ve 2 konudaki şikâyetimi ilettim. Sonuç her zamanki gibi bankamız haklıdır şeklinde çıktı.
Birincisi; Şubat ayında 1 yılını dolduran Flexi kredi kartım için ekstreme 13 YTL yıllık kart ücreti yansıdı. Ben kartla ilgili son zamanlardaki şikâyetçi olduğum uygulamalar nedeniyle kartı iptal ettirdim. Son 18 gündür kartım kullanım dışı.
1 yıl için peşin olarak alınan 13 YTL kart ücretinin iadesini talep ettim ancak olumsuz cevap aldım. Neymiş yeni dönemde kredi kartıyla harcama yapmışım o yüzden 13 YTL iade edilemezmiş. Benim kullandığım en fazla 20–25 gündür. Sonrasında kart iptal oldu ama kart ücreti iade edilmiyor. Kullanmadığım kartın ücreti neden alınır, sonrasında neden iade edilmez?
İkincisi; kart için ekstremi yaklaşık 3–4 yıldır e-ekstre şeklinde e-mail üzerinden alıyorum. Flexi'nin resmi internet sitesinde açıkça görünüyor. Ekstresini e-ekstre şeklinde talep edenlere her yıl 5 YTL Bonus verilmesi gerekiyor.
Bana bu yıl için verilmesi gereken 5 YTL Bonus verilmedi. Kart ücretini anında ekstreme yansıttıkları halde 5 YTL Bonus verilmedi. Bu şikâyetimi haklı daima bankamızdır hattına ilettim. Yetkili konuyla ilgili Bonus talebinde bulunduğunu, bana geri dönüleceği söylendi. Ancak olumlu olacağını sanmıyorum. Aynı gün 4440333 hattına da şikâyetimi bildirdim, ancak cevap olumsuz.
E-ekstre için şöyle bir şart koymuşlar. E-ekstre talep edildikten sonra 6 ay dolmadan iptal edilirse 5 YTL ceza e-mail ekstre kural ihlali adı altında yansıtılır deniyor. Benim e-ekstre talebim 6 ay öncesine değil 3–4 yıl öncesine dayanıyor.
Daha önce 5 YTL Bonus verilmeyince Garanti'yi arayıp şikayet ettim. Oranın yönlendirmesiyle e-ekstre talebini iptal ettim. Sonra da bana 5 YTL ceza verildi. Bana bu yıl için verilen 5 YTL Bonus olsa cezayı anlarım ancak verilmesi gereken 5 YTL Bonus bile verilmedi ki, bu neyin cezasıdır? Açıklayın lütfen.% |