274978 |

| GARANTİ BANKASI Flexi Card'ın Vaadleri ile Sonuçları Örtüşmüyor
emregunduz
[21 Mart 2008, 09:00]
Garanti Bankasının, Flexicard diye, esnek özellikleri olduğunu iddia ettiği kredi kartını kullanmaktayım. Fakat bir gerçek var ki, bankacıları da bu gerçeği bilmiyor. Banka, kartın özelliklerini firmalara göre ayarlayınca ilgili firmanın herhangi bir harcamasında, özelliğin işletilmesi gerekir.
Örnek olarak, harcamada; a firmasına ekstra puan v.s ayarlandığında, a mağazasında ki Garanti Bankası slip cihazı öne çıkıyor. Zira, sadece Bonus Cart için olan slip cihazından ödeme yapılırsa, kart özelliği kullanılmamış oluyor. Sadece Bonus Cart'mış gibi değerlendiriliyor.
Ya da Garanti Bankası'nın slip cihazı dışında bir cihaz ile çekilirse slip bu sefer, yabancı slip diye Bonus Cart özelliklerini bile kullanmıyor. Bazı mağazalarda farklı Garanti slip cihazlarında bile sorun çıkartıyor. Bankanın haklı müşteri hattına bunu defalarca anlatmaya çalıştım. En sonunda bana telefon açıp sizin ödeme yaptığınız slip cihazının numarası 18xx(rakamlar örnektir) şeklindedir. Ama kartın özelliğindeki slip cihazı numarası 19xx dir. O yüzden işletilmemiş diyorlar.
Ben de diyorum ki; ikisinde de a(firma adı) yazmıyor mu? Ben nerden bileceğim hangisinin slip numarası kaç?”Ödeme sırasında bakarım slip cihazının üzerinda Garanti yazıyorsa durum benim açımdan bitmiştir” diyorum. Fakat tatminkar bir cevap veremiyorlar.
Garanti Bankası bence Türkiye'nin en teknolojik Bankası oldu ya da olacak. Fakat lanse ettiğin ürün stabil değil. Haklı müşteri hattı diye iddialı bir hat kuruyorlar. Fakat müşteri sorunlarını çözmede bile sıkıntıları var.
Hâlâ bu durumu anlamış değilim. Aynı mağazada, aynı telefona bağlı, biri elde diğeri sabit olan iki slip cihazında; birinde kart özellikleri işletilirken diğeri geçersiz oluyor.
Peki nasıl olmalı derseniz, sistemi daha sabitleştirmek gerekir. Akaryakıt ise, konu olan tüm a tipi akaryakıt firması sliplerinden, flexi özellikleri işletilmesi lazım. Bu kadar basit. Gerisi müşteriyi yanıltmaktan başka bir şey değil.
Ya da firmadan taksitli alışveriş yaparsak, yine flexi özellikleri kullanılmıyor. Sebebi de taksit özelliği bir kampanya oluyormuş, bu yüzden kart özelliği geçersiz oluyormuş. Kartı alırken böyle bir şey yazmıyor.& |