ŞikayetVar

ŞikayetVar
 Sonraki >>

Garanti Bankası

GARANTİ Batmasın Diye Ücret mi Ödeyeceğim? kayatayfun  [31 Mart 2008, 09:00]
Garanti Bankası mağdur etmeye devam ediyor. Bilgim dışında hesabımı Mkk diye bir kuruluşa bildiriyor. Hesabımın takibini bu kuruluş yapıyor ama haberim yok. Tam olarak ne iş yaptığını dahi bilmediğim bir kuruluşa Garanti Bankası üye. Bankanın bu üyeliği sebebiyle bana bir sicil ve şifre veriliyor. Bu sicil ve şifrenin ücreti benden kesiliyor.

Dün akşam Garanti Bankası'nın internet şubesinden hesap hareketlerini inceledim. Hesabımdan 5.25 YTL kesilmiş olduğunu gördüm. Açıklamasında da Mkk sicil şifre gönderim ücreti yazıyordu. Ne olduğunu anlamadım.

4440333'ü arayayım dedim. Her zamanki gibi ulaşamadım. Google'dan search ettim. Merkezi Kayıt Kuruluşu diye bir kuruluş olduğunu ve hesap bilgilerinin bu kuruluş aracılığı ile Maliye Bakanlığı tarafından takip edildiğini öğrendim. Ancak bu bilgiden tam olarak emin değilim.

Eğer Garanti Bankası'nın batmasına karşı bir fon oluşturularak kişilerin hesapları korunacaksa bundan haberimin olması gerekir. Ayrıca ben hesaplarımın takip edilmesini istemiyorum. Garanti Bankası batabilir diye hesap takibimin yapılması için neden ücret ödüyorum?

Ödeyecekse Garanti ödesin. Beni ilgilendirmez. Ayrıca ben böyle bir güvence istiyor muyum? Elbetteki istemiyorum.

Bu Garanti Bankası'nın sürekli yaptığı bir şey. Her işlemden ücret kesiyor. Pazartesi'den itibaren Garanti'deki hesabımı iptal edeceğim. ^^

Arkadaşına Gönder

Garanti Bankası
31.03.2008

Sayın Tayfun Kaya 'nın şikayeti hakkında ,

Müşterilerin hisse senedi emanet hesaplarında tutulan kaydileşmiş Hisse Senetleri, Sermaye Piyasası Kurulu düzenlemeleri uyarınca Merkezi Kayıt Kuruluşu (MKK)’nda saklanmaktadır. MKK vermekte olduğu saklama hizmeti, hisse senetleri virmanı, sermaye arttırımı, temettü ödemeleri gibi hizmetler karşılığında tarifeye bağlı olarak ücret almaktadır.
Müşterimiz ile görüşülerek yukarıdaki bilgiler detaylı olarak iletilmiştir.

Saygılarımızla,

T.Garanti Bankası A.Ş.