ŞikayetVar

Üye Ol   Şifremi unuttum

ŞikayetVar
 Sonraki >>

Garanti Bankası

GARANTİ İnternet Şubesine Özel Faiz Oranındaki Belirsizlik! yesim77  [14 Mart 2008, 09:00]
Garanti Bankası'nın internet sayfasında, internet şubesinden vadeli hesap açtırmanın çok avantajlı olduğu hakkında insanları yanıltıcı bir duyuru var. Yanıltıcı olduğunu bugün fark ettim. Çünkü internet şubesinden açtırdığım vadeli hesabımdaki faiz oranı 15,25'ten 14,75'e düşmüştü.

Müşteri temsilcisi ile görüştüğümde o oran sadece ilk hesap açıldığında geçerli dedi. Sonraki ay üzerine para yatırdığımızda faiz oranı düşüyormuş. Bu orandan faiz istiyorsak, her defasında hesabı kapatıp yeniden açmalıymışız. Peki, stopaj kesintisi ne olacak dediğim de -beni telefonda bekletip- evet karınızdan stopaj alınıyormuş dedi. Yani her defasında kapatıp yeniden açtığımda bu defa da % 15 stopaj kesintisi olacak.

Bizi yine mağdur duruma sokuyorlar. Bence Garanti insanları kandırmasın ya da doğru düzgün reklâm yapsın bu konuda. Ben bir müşteri olarak çok rahatsız oldum ve kandırıldığımı hissediyorum. Garanti'nin bu konuda bir iyileştirme yapmayacağını biliyorum. Başkaları da aldanmasın diye buradan duyurmak istedim.

Bu duyuruyu aşağıya da aynen kopyalıyorum. Ne kadar yanıltıcı olduğunu sizler de görün ve bunlara kanmayın lütfen. İnternet şubesine özel bir durum yok.

“İnternet şubesi'ne özel vadeli YTL mevduat hesabı. Garanti internet şubesi'nde mevduatınız tabela faiz oranlarının üzerinde getiri sağlar. İnternet şubesi'ne özel avantajlı faiz oranlarıyla vadeli hesap açabilir, mevduatınıza daha fazla getiri sağlayabilirsiniz.

Özellikleri;
İnternet şubesi'nden açacağınız bütün YTL cinsi vadeli mevduat hesaplarınız için + % 0,50 ek faiz geçerlidir. Hesap açma alt limiti 500 YTL'dir. Faiz oranı brüttür. İnternet şubesi'ne özel faiz oranları 32 günden 365 güne kadar kırık vadeler dahil bütün vadelerde geçerlidir. İnternet şubesi'nden açtığınız vadeli mevduat hesabınız internet şubesi'ne özel faiz oranıyla temdit olur.”

Arkadaşına Gönder

Garanti Bankası
14.03.2008

Sayın Yeşim Özüzeybek 'in şikayeti hakkında ,

Müşterimiz ile görüşülmüş olup banka Mevduat Faiz oranlarımız hakkında detaylı bilgilendirme yapılarak internetten açılan vadeli hesaplardaki faiz oranlarımız iletilmiştir.

Saygılarımızla,

T. GARANTİ BANKASI A.Ş.