ŞikayetVar

Sonraki >>

Garanti Bankası

272008

GARANTİ'den Kredi Kartının Uygunsuz İptali erhan5039  [14 Mart 2008, 09:00]
Garanti Bankası'nın Bonus kredi kartına sahiptim. Fazla kullanmam ve düzenli ödemelerim nedeniyle kısa sürede önce plus, sonra da premium karta yükseldim.

Eşime ait ek kartla beraber ayda düzenli olarak yaklaşık 2000 YTL'lik harcama yapıyor ve tamamını ödüyordum. Bir gün yanlışlıkla Premium kart yerine hiç kullanmadığım Plus kart ile Lcw mağazasından 9 YTL'lik taksitle 10 ay vadeli alışveriş yaptım.

Bu alışveriş nedeniyle Plus karta ait extre gelmedi fakat internet bankacılığı ile takip ederek 9 ay taksitlerimi ödedim. Bir unutkanlık ve yanlışlık sonucu son taksit olan sadece 9 YTL'lik bedeli ödemeyi unuttum.

Fakat bankadan bu konuda bankada bulunan adresime yada telefonuma ne bir ikaz nede bir uyarı nede bir extre geldi. Premium kartıma da konuyla ilgili bir ikaz ilave edilmediği gibi borç premium kartıma da aktarılmadı.

7 ay süre borç bekletiliyor ama hâlâ bana bir bilgi ulaştırılmıyor. Bu sürenin sonunda emir komutamdaki bir astımla arabamla giderken benzin almak istediğimde kartıma el konulması ikazı ile karşılaşarak mahcup oldum.

İletişim merkezini aradım. 9 YTL'lik borcumun 115 YTL olduğu, kartlarımın iptal olduğu belirtildi ve kartımda bulunan gelecek aylara ait tüm ödemelerin yapılmasını talep edildi.

Durumu anlattığımda kimse dinlemek istemedi. Borcumun ödenmesi istendi. Müşteri temsilcilerine sorunun muhatabı bir yönetici ile görüşme talebimi ilettim. Ancak bizimle görüşebilirsiniz dediler.

Tüm borcumu ödedim. Ama sıkıntı bitmedi. Geçen günlerde bir bankaya yaptığım kredi başvuruma cevaben Merkez Bankası'nda takipte olduğum nedeni ile ret cevabı geldi.

9 YTL'lik borcum neden bekletilerek, tarafıma bildirilmeden ve Premium'a aktarılamadan 115 YTL yapıldı?

Neden adresime ihbarname gönderilmedi? Bu soruların banka tarafından cevaplandırılarak mağduriyetlerimin giderilmesi ve bankanın neden olduğu Merkez Bankası takibinin kaldırılmasını talep ediyorum. ^^

Arkadaşına Gönder

Garanti Bankası
14.03.2008

Sayın Erhan Yıldız 'ın şikayeti hakkında ,

Müşterimiz ile görüşülerek ,kredi kartı borç bakiyesi hakkında detaylı bilgi verilmiştir.
Saygılarımızla,

T. GARANTİ BANKASI A.Ş.