GARANTİ Kabul Etmediği Kart İle Mükerrer Çekim Yapmış
mikrodalga
[10 Mart 2008, 09:00]
05.02.2008 tarihinde bir arkadaşımı yemeğe davet edip, E. Ü Tıp Fak. Hastanesi içindeki kafeteryaya (Üntaş Özel Eğitim Hizmetleri) dediğimiz yere yemeye götürdüm.
Siparişimizi verdikten sonra hesabı ödemek üzere Garanti Bankası'na ait para kartımı uzattım, şifremi girdim. Olmadı dedi. Oradaki görevli bir kez daha şifremi girdirdi ve işlemin geçerli olmadığını söyledi. Bunun üzerine yanınızda başka kart var mı diye sorunca benim yemeğe davet edip götürdüğüm arkadaş kendi kredi kartını geçti (tabi ki ben rezil oldum). Oradan ayrıldık.
Ertesi gün hesap hareketlerime internetten bakarken bir gün önceki yemekte ödenen miktar kadar bir paranın hesabımdan alındığını gördüm. Arkadaşımı aradım. O da hesabında ödeme görüldüğünü söyledi.
Bankayı aradım. Bayan o ödemenin nereye yapıldığını göremediğini, araştıracağını söyledi. Ama bana da haklı müşteri hattına yazmamı veya telefon etmemi söyledi.
Dediklerini aynen yaptım. Bankadan beni geri arayıp kendilerinin de harcamanın nereye yapıldığını göremediklerini, ancak bir faks numarası verip oraya bu durumu bildirmemi söyledi. (düşünün ki bir banka parakart alışverişinin nereye ait olduğunu göremiyor ve sizi oradan oraya yönlendiriyor. )
Biraz sonra tekrar bankadan sorunumla ilgili verilen “Çözüm hizmetinden memnun kaldınız mı” diye bir mesaj geldi. Tabi ki hayır deyip gönderdim. Aynı zamanda kafeteryayı aradım.
Sonrasında gittim. Ancak oradaki muhasebeci bayan “Bizde böyle bir ödeme görünmüyor, bankanızla görüşün” dedi. Tesadüfen 1-2 hafta sonra bankaya başka bir iş için gittiğimde aynı bayan bana ulaşmaya çalıştığını ve ulaşamadığını; o tarihte hesabımdan yapılan ödemenin o gittiğimiz kafeteryaya ait olduğunu, hatta saatini, ticari ismini bile söyledi.
“Bununla ilgili bir belge verin ki gidip paramı alabileyim” dedim. Bu arada kafeteryanın muhasebecisi ile görüştü. Bayan “Biz böyle bir para almamış görünüyoruz” demiş.
Bunun üzerine de benden tekrar bir dilekçe aldı ve daha önce telefonla bana verilen faks numarasına dilekçemi faksladı. Hemen hemen bu işlem yapılalı 1.5 hafta kadar oluyor, ancak bana dönen olmadı.
Param da iade olmadı. Bankadaki bayana “Bana bu ödeme ile ilgili bir belge verin ki o kafeden paramı alabileyim, ya da hesabıma paramı geri yatırın” dedim.
Faksın cevabını beklemeniz gerekiyor dedi.
Benim 19.50 YTL lik param çok küçük bir miktar olması sebebiyle sanırım uçtu. Ancak Garanti Bankası gibi büyük bir kurumun bunu yapmasını hazmedemediğim için gerekli yerlerde hakkımı aramaya karar verdim.^^
7.3.2008 tarihinde 270652 şikayet takip numarası ile sitenize yaptığım başvuru sonucunda Garanti Bankası yetkilileri derhal benimle iletişime geçtiler.Sonrasında defalarca arayıp süreç hakkında bilgilendirdiler.Öyle kibardılar ki vallahi param yatmasa da peşini bırakmaya karar vermiştim çünkü defalarca bana telefon ettiler,utandım.Sonuçta 2.4.2008 tarihinde hesabıma param yatırılmış bugün gördüm.Teşekkürler Garanti Bankası,teşekkürler Garanti Bankasının kibar ve bilinçli görevlileri,teşekkürler ŞİKAYETVAR. COM,İYİKİ VARSINIZ!!!!!
10.03.2008
Sayın Feriştah Aydın ' ın şikayeti hakkında,
Harcama itirazlari uluslararasi kurallarla belirlenen bir değerlendirme süreci gerektiriyor.
Müşterimiz ile görüşülerek, harcama itirazının işleme alındığı bilgisi verilerek, değerlendirme sürecinin tamamlanması halinde bankamızda kayıtlı olan posta adresine mektup kanalı ile bilgilendirme yapılacağı iletilmiştir.