270538 |

| GARANTİ'den Fazla Yapılan Ödemeyi Geri Alamadım!
Serhan21
[10 Mart 2008, 09:00]
Garanti Bankası'ndan 4.000 YTL'lik kredi kartımın borcunu ödeyip kartımı iptal etmek istedim. Kredi kartımda hem dolar hem de YTL borcum vardı. Şubeden ödemeyi yaparken dört bin iki yüz küsur borç olduğunu söylediler. Ben de dolar borcunu YTL'ye çevirdiklerini düşünerek ödedim.
Gişedeki arkadaş ödemeyi yaptıktan hemen sonra artı dolar borcum olduğunu söyledi. Ben bunun imkansız olduğunu, zaten limitimin buna izin vermeyeceğini söyledim. Daha sonra yetkili bir bayan arkadaşa yönlendirdiler ve ekranda sadece borcu görebildiklerini ve yapacak bir şey olmadıklarını söylediler.
Benim ısrarım üzerine merkezi aradılar ve haklı olduğum ortaya çıktı. Üç bin üç yüz küsur YTL, sekiz yüz küsur da dolar borcum olduğu ortaya çıktı. Bayan arkadaş fazla yatırdığımız YTL'yi çekip dolara çevirerek borcu kapamamız gerektiğini söyledi.
Daha sonra ben müşteri hizmetlerini arayarak fazla ödediğim YTL tutarını hesabıma aktarmalarını ve internet üzerinden bunu dolara çevirebileceğimi ve borcumu tamamen kapatacağımı söyledim. Müşteri temsilcisi onaylayıp birkaç saat içinde paramın hesabımda olacağını söyledi. Fakat saatler geçmesine rağmen hesabıma hiçbir şey yatmadı.
İkinci aramamda bunun mümkün olmadığını, dolar borcumu ödemeden fazla yatırdığım YTL'yi çekemeyeceğimi söylediler. Sonuçta kendi hatalarından dolayı fazla ödediğim parayı alamıyorum. 938,57 dolar borcumdan dolayı, fazla ödediğim 1.816,17 YTL'lik miktarı resmen bloke ediyorlar.
Benim anlamadığım eksik ödemelerimizde faiz uygulamasını biliyorlar ama fazla ödemelerimizde neden paramızı iade etmiyorlar? Umarım bu yazdığım şikayet gerekli birimlere iletilir. % |