265490 |

| GARANTİ Elma Hesabı Ayva Hesabına Dönüşüyor
ARGAN52
[23 Şubat 2008, 09:00]
Garanti Bankası'nın 12536516 numaralı müşterisiyim. Ankara Anafartalar şubesinden çektiğim tüketici kredisinin kalan kısmını ödemek için Kızılay'da bulvar üzerindeki şubesine gittim. Borcumu kapatmak istediğimi söyledim. Anafartalar şubesindeki hesabında kapatılması için gerekli hesaplamanın yapılması ve maille sorularak son durum öğrenildi. Hesabı kapatmam için gerekli miktarın 2286 YTL olduğu ilgili banka tarafından bildirilmesine müteakip aynı gün 22.01.2008 tarihinde ödeme yaptım.
Daha sonra banka tarafından gönderilen tek hesap özetinde hesap bakiyesinin 223.21 YTL'si artıda olması nedeniyle ilgili şubeye gittiğimde kredi borcumun kapatılmadığını, gönderdiğim parayla elma alındığını, hesabın kapanması için 291 YTL yatırmam gerektiği söylendi. Bunu da yatırdım. Ne kadar durumu anlatsam da anlayacak insan yoktu karşımda.
Erken ödemeden dolayı kesilen sigorta, tek hesap yıllık ücreti, ve buna benzer kesintilerin tarafıma iadesini talep ettim. Ancak sorulması gereken yerler varmış. İnsanlar yaptıkları işlerden emin değil ki işlem yapabilsinler. İlgililere sesleniyorum; eğer varsa ehil birine şu yapılan ödemeler ve gönderilen tek hesap özetlerindeki durum bir incelensin. Hakkım olan kısımlar da bankaya hesabıma yatırılarak tarafıma bilgi verilsin.
Aynı bankanın değişik şubelerinde yapılan hesaplamalar hiç birbirini tutmamaktadır. Bir ay gibi kısa sürede bu kadar farkın olmayacağı açıktır. Elma hesabı ayva hesabına dönüşmüştür. Bu bankaya yakışan bir davranış değildir. *~* |