ŞikayetVar

ŞikayetVar
 Sonraki >>

Garanti Bankası

GARANTİ Ekspres Limit Uygulamasını Kaldırmalı! APEKER  [21 Şubat 2008, 09:00]
Garanti Bankası'nın ekspres limit uygulamasından dolayı faiz mağduriyetimi dile getirmiştim. Banka benimle telefonda görüşerek bilgilendirdiğini (tekrar ben aradım onlar aramadı) yazmış yanıt olarak.

Bilgilendirme yapıldığı doğrudur ancak kendilerine de telefonda defalarca söylediğim gibi kredi kartımdan ekspres limit kaldırılana kadar ikna olmayacağım. Garanti haklı müşteri hattını aradığımda ekspres limit kartımdan kaldırılana kadar şikayetimi kapatmamalarını istedim. Ancak iki şikayetimi de beni aramadan memnun olmuşum gibi kapatmışlar.

Burada tekrar yazıyorum. Ben her taksitli alışverişte acaba kasiyer ekspres limitten (faizli) mi yoka kendi limitimden (faizsiz) mi diye kontrol etmek zorunda değilim. Ekspres limitten çekildiğini slipi aldıktan sonra görüyorsunuz. İptal edilmesi için alışveriş yaptığınız firmanın kendi şubesine dilekçe ile başvurması gerekiyor. Başvurunun kabul edilmesi ve işlemin iptali iki işgünü sürüyor.

Kaldı ki alışveriş yapılan firma bunu yapmayı kabul ederse dilekçeyi veriyor. Yoksa siz herhangi bir şey yapamıyorsunuz. Bu uygulama tamamen müşteriyi faizli alışverişe yöneltecek bir uygulamadır. Ülkede bu kadar çok kredi kartı mağduru varken bu tür uygulamalara göz yumulması hayretle karşılanacak bir durumdur.

Pos makinesi kullanıcılarının inisiyatifinde olan ve beni faiz ödemek zorunda bırakacak olan ekspres limit uygulamasının kaldırılmasını istiyorum. Tüm kartlarda bu uygulama var sadece sizden kaldıramıyoruz masalını da daha fazla dinlemek istemiyorum.

Bu uygulama kaldırılmazsa Garanti Bankası ile olan tüm hesap ve kredi kartlarımı iptal edeceğimi buradan hatırlatmak istiyorum. %

Arkadaşına Gönder

21.02.2008 APEKER Talebim olmayan bu ürün kredi kartımdan kaldırılana kadar hiçbir yazılı ve sözlü açıklama beni memnun etmeyecektir. Lütfen şikayetimi kapatılmış olarak gösteren mutlu yüz ifadesini oradan kaldırınız. Garanti Ali kıran baş kesen misali ben istediğim uygulamyı kredi kartlarına bağlar istediğimi çıkartır istediğimi çıkartmam diyor. Bugüne kadar Garanti bankasının müşteri memnunuyitine önem veren bir banka olduğunu düşündüğüm için devam ettim. Ancak bugün telefon konuşmamızda hesaplarımı kapatmamın problem olmadığını söylediler. Çünkü bilinçli müşteri işlerine yaramıyor. Ben yapılan alışverişi iptal ettirdim sakın yanlış anlaşılmasın. Mücadelem diğer kart kullanıcılarının başına böyle bir olay gelmemsi için çalışıyorum.

Garanti Bankası
21.02.2008

Sayın Ahmet Peker ' in şikayeti hakkında,

Ekspres kredi taksit ödemelerini kredi kartı aracılığıyla yapacağınız, üye işyerlerimizle bankamız arasında yapılan özel anlaşmalarla tanımlanmış olan, taksitli alışveriş işlemlerinde kullanabileceğiniz kredi kartı limitinden bağımsız ayrı bir kredi ürünümüzdür.

Kredi kartı, sadece bu ürünün aylık taksitlerinin ödenmesine aracılık ederek, bu işlemlere ait taksitleri kredi kartı ekstresi içinde takip etmenizi sağlar. Ekspres kredi, kredi kartı alışveriş limitinizin dışında işlem anında yapılan kredi değerlendirmesi sonrasında tesis edilen, ilave bir bireysel kredi ürünüdür.

Mevcut kredi kartı limitinizin dışında bir kredi ürünü olması nedeniyle işlem anında bu kredi için otomatik değerlendirme yapılır. Bu değerlendirme sonunda kredi kullanımına onay erilmesi durumunda üye işyerindeki POS üzerinden bu kredi kullandırılır.

Müşterimiz ile 21.02.2008 tarihinde görüşülerek , ekspres limitin ancak firmanın ekspress limitten çekim yapması ve kart özelliğinin bu limite uygun olması durumunda kullanılabildiği detaylı olarak iletilmiştir.

Saygılarımızla,

T.GARANTİ BANKASI A.Ş.