ŞikayetVar

Üye Ol   Şifremi unuttum

ŞikayetVar
 Sonraki >>

Garanti Bankası

GARANTİ'nin Yurtdışı Kredi Kartı Kullanımından Aldığı Yüksek Komisyon! neslimesse  [20 Şubat 2008, 09:00]
Geçtiğimiz günlerde işim gereği yurtdışına çıktım bu süre içerisinde bazı alışverişlerimi garanti Bonus Visa kartımla yaptım. Yurda döndüğümde ödeme yapmak için bankaya gittim ATM'den ödeme yaptım.

Sonra limitimi kontrol etmek ve bazı sorular sormak için şubeye girdim. Yatırmış olduğum ücret ile limitim arasında 240 YTL fark olduğunu tespit ettim. Nedenini banka şube müdür yardımcısına sorduğumda 240 YTL yurtdışı kullanım komisyonu olarak kesildiği söylendi.

Bu fiyatın çok fahiş bir rakam olduğunu belirttim. Ancak konuya ilişkin tatmin edici bir cevap alamadım. Yurt dışında 40 €'ya aldığım kazağa 240 YTL komisyon istemek ne kadar mantıklıdır?

Arkadaşına Gönder

Garanti Bankası
20.02.2008

Sayın Neslihan Akgün ' ün şikayeti hakkında,

Müşterimiz ile görüşülerek kredi kartı ödeme tipinin YTL olduğu , Döviz harcamalarının , Visa ya da Master Card Merkez’inin belirlediği kur üzerinden USD ‘a çevriliyor olduğu, USD harcamalarının ise hesap kesim tarihindeki T.C Merkez Bankası’nın USD satış kurundan YTL’na çevirilerek ekstreye yansıtıyor olduğumuz iletilmiştir.

Döviz harcamalarının YTL haricinde USD ve EURO olarak da ekstreye yansıtabiliyor olduğumuz, en uygun ödeme tipini internet şubemizden, 444 0 333 Alo Garanti hattımızdan ya da en yakın şubemizden belirleyebileceği bilgisi verilmiştir.

Saygılarımızla,

T.GARANTİ BANKASI A.Ş.