ŞikayetVar

ŞikayetVar
 Sonraki >>

Garanti Bankası

GARANTİ İle Aynı Dilden Konuşmuyoruz kolmogorov  [11 Şubat 2008, 09:00]
Yıllardır Garanti Bankası'nın Bonus kartını kullanıyorum. Yine bu bankadan otomobil kredim bulunuyor. Geçen yıl tarafıma kart için bir aidat bedeli yansıttılar. Konuyla ilgili çağrı merkezlerini aradım ve bu ücreti ödemek istemediğimi, eğer iptal etmezlerse kartı kapatacağımı ilettim.

Görüştüğüm yetkili ücretin iptal olmayacağını iletti ve kartı kapattırdım. 2 gün sonra bankadan beni arayarak ücreti iptal ederlerse kartı kullanıp kullanmayacağımı sordular. Ben de bu ücreti herhangi bir şekilde ödemeyeceğimi ve tekrar böyle bir durumla karşılaşmayacaksam kartı kullanabileceğimi ilettim ve kart kullanıma açıldı.

Bu sene ekstremde tekrar aynı şekilde bir ücreti tarafıma gönderdiler. Aynı şekilde çağrı merkezini aradım ve geçen yıl olan olayı anlattım. Görüştüğüm kişi ücretin kesinlikle iptal edilmeyeceğini ancak aylık 350 YTL gibi bir harcama taahhüdünde bulunursam kartıma 30 YTL bonus aktaracaklarını iletti.

Sonuç olarak bunu kabul etmedim ve kartı kapattırdım. Müşteri temsilcisi de bu ücreti ödemediğim takdirde bununla ilgili bir faiz tahakkuk edeceğini iletti.

1- Benim merak ettiğim çeşitli mahkemelerce iptal edilen bu kart ücretlerini Garanti Bankası almakta neden bu kadar ısrarcı?

2- Bu ücretin iptali için her sene çağrı merkezini arayarak bir sinir harbi yaşamamız mı gerekiyor?

3- Çağrı merkezinde çalışan insanları iletişim becerileri ve empati yaratma konularında nasıl eğitiyorlar? (görüştüğüm müşteri temsilcisinin hitabı ve yaklaşımı böyle bir bankaya yakışmıyor.)

Anladığım kadarı ile bankanın amacı ben bu ücreti müşterilere gönderiyim. Fark edip itiraz eden müşterinin ücretini iptal ederim, fark etmeyen müşteriden de almış olurum. Sonuç olarak bu ücret hakkında ve yansıtacakları faiz hakkında dava açmayı düşünüyorum. *~*

Arkadaşına Gönder

Garanti Bankası
11.02.2008

Sayın Mert Erbaş ' ın şikayeti hakkında,

Bankamıza kart üyelik ücretinizin iptali ile ilgili yapmış olduğunuz başvurunuzu hasasiyetle değerlendirdiğimizi bilmenizi isteriz.

Tüm dünyada standart bir uygulama olan kart üyelik ücreti, mevzuat ve Bankamızın siz değerli kart hamilleriyle karşılıklı olarak imzaladığı “Kredi Kartı Üyelik Sözleşmeleri” kapsamında alınan bir ücrettir.

Garanti Bankası olarak siz değerli müşterilerimize her zaman en iyi hizmeti, en kazançlı fırsatlar ile sunabilmek adına taleplerinizi yakından izlemekte, bu taleplere uygun ürün ve hizmetler sunmaktayız. Bugüne kadar ödeme sistemlerine getirdiğimiz farklı bakış açısı ve sizlerin büyük desteği sayesinde çok çeşitli ürünler tasarlayarak gerek Türkiye gerekse dünyaya örnek uygulamaları hayata geçirdik.

Türkiye’nin ilk çipli ve çok markalı kredi kartı Bonus Card, Türkiye’nin en çok chip para kazandıran programı olmuş ve şu ana kadar 550 milyon YTL karşılığında bedava alışveriş fırsatı sunmuştur. Uçakla sık seyahat eden müşterilerimiz için geliştirdiğimiz Shop&Miles, alışverişlerde uçuş mili kazandıran özelliği ile şuana kadar 20 milyara yakın mil kazandırmış ve yüzbinlerce müşterisine gerek yurt içi gerekse yurt dışı bedava uçuş imkanı sağlamıştır.

Garanti Bankası kredi kartlarına sahip olan 5.6 milyon müşterimiz, gerçekleştirdiğimiz kampanyalar aracılığıyla 193 bini aşkın üye iş yerimizde sunduğumuz indirim ve taksit imkanlarını kullanarak bütçelerinde milyonlarca YTL karşılığı tasarruf sağlamıştır.

Ayrıca %50 indirimli otopark, seyahat ve acil yadım hizmetleri ile müşterilerimizin hayatlarını kolaylaştırırken alışveriş ve seyahat sigortası ile yurt içi ve yurtdışı harcamalarını %100 güvenle yapabilmeleri sağlanmıştır. 2006 yılında ise müşterilerimize en uygun hizmeti verebilme isteğinden yola çıkarak, tamamiyle kişiye özel olan, kart ücretinin bile istek doğrultusunda belirlenebileceği kredi kartı programı Flexi Card paketini oluşturduk.

Garanti Bankası olarak en büyük arzumuz, tüm bu uygulamalar ile, sizlere herzaman ayrıcalıklı bir hizmet sunmabilmektir.

Kredi kartı yıllık aidatlarını, yukarıda sadece bazılarına değindiğimiz en kaliteli hizmet ve en kazançlı alışveriş fırsatını yaratabilmek amacı ile kurulmuş sistemin üyelik bedeli olarak değerlendirmenizi rica eder, Garanti Bankasını tercih etmiş olduğunuz için teşekkür ederiz.

Müşterimiz ile 11.02.2008 tarihinde görüşülerek yıllık üyelik bedeli uygulamamız hakkında detaylı bilgi iletilmiştir. Müşterimize kartında üyelikl bedelinden sonra yapılmış yeni harcamalarının olduğu buna istinaden ücret iptalinin yapılamadığı belirtilerek, talebine istinaden kartı kullanıma açılmıştır.

Saygılarımızla,

T.GARANTİ BANKASI A.Ş.