ŞikayetVar

ŞikayetVar
 Sonraki >>

Garanti Bankası

GARANTİ'den Kredi Çekenlere Sigorta Dayatması YUYGUN  [09 Şubat 2008, 09:00]
Garanti Bankası'nın "Koçman Caddesi" isimli şubesine, "Beşi Bir Yerde" şeklinde tanımladığı ihtiyaç kredisi için başvurdum. İstediğim kredi miktarı 5000 YTL, ödeyeceğim vade 10 aydı. Daha önce Garanti Bankası ile hiç çalışmış değildim.

Bugün çalışmaya mecbur kaldığım için, bu mecburiyetin bu derece kullanılması nedeniyle resmen isyan ettim. Banka kredi başvurumu kabul etti. Bugün paramı almaya gittim. Ancak 5000 YTL'lik kredimden tam olarak 442 YTL kesinti yapılacağını öğrendim. Kesintinin nedeni "dosya parası" dedikleri bir ücret, zorunlu dedikleri hayat sigortası ve yine zorunlu dedikleri "Garantili Yarınlar Sigortası".

Hadi dosya parasını anladım, hadi hayat sigortasını da anladım, ben Garantili Yarınlar Sigortası falan istemiyorum. Ancak müşteri temsilcisi bana gayet kısık bir sesle "Daha önce bizimle çalışmadığınız için krediniz onaylanmayacaktı aslında, ben onaylanması için çok uğraştım, ancak banka teminat istiyor, bu yüzden bu sigortayı yapmak zorundayız" gibi bir şeyler söyledi.

Ben keyfime göre 442 YTL'yi sigortalara verebilecek durumda olsam şuan zaten gelip de sizden 5000 YTL'lik ihtiyaç kredisi çekmem. Değil mi? Bir insan nasıl zorla sigorta ettirilir anlayamıyorum.

Eğer sizinle ilk defa çalışıyorsam ve bana kredi vermek istemiyorsanız o zaman kredimi onaylamasaydınız? Müşteri temsilcinize "krediyi onaylıyoruz ama bu müşteriye mutlaka Garantili Yarınlar Sigortası yapın" mı dediniz?

Böyle bir şart, böyle bir zorunluluk olabilir mi? Daha geçen ay bir arkadaşım başka bir bankadan 14000 YTL kredi çekti ve ödediği masraf 500 YTL'ydi. Ben nasıl 5000 YTL çekip 442 YTL masraf ödüyorum anlayamıyorum. ^^

Arkadaşına Gönder

Garanti Bankası
10.02.2008

Sayın Yasemin Uygun'un şikayeti hakkında,

Müşterimiz ile görüşülerek kredi kullandırım masrafları ve zorunlu yapılan sigortalara hakkında detaylı bilgi verilmiştir.

Saygılarımızla,

T.Garanti Bankası A.Ş.