219662 |

| ARTEM TURİZM'in Devre Tatil Satış Kandırmacası!
Mguner
[10 Ekim 2007, 09:00]
Artem'le ilgili yazılanların tamamen doğru olduğunu yaşayarak bilenlerdenim. Etkili olabilecek tüm platformlarda daha etkili olabilmek için; Artem'le ilgili mağduriyet yaşayanlara önerim; en kısa zamanda tanışıp birlikte hareket edelim yönündedir.
Yaklaşık 2 sene kadar önce sahibi bulunduğum devre tatilim ile ilgili Artem tarafından arandım. Sahibi bulunduğum devremi istersem 13.500 avro bedelle uluslararası müşterilere satabileceklerini söylediler. Kabul ettim. Bununla ilgili 340 YTL gibi önemsiz(!) bir bedeli hemen ödedim. Aradan aylar geçti. Satış işlemi için ne aradılar ne sordular. 2007 yılının Temmuz ayında şirket çalışanı *** hanım vasıtası ile tekrar temasa geçtiler. Sanki önceki işlemden hiç haberdar değilmiş gibi yeni tekliflerini sundular. Yeni satış fiyatı 18.000 avro masrafı da 740 YTL idi.
Kendisine bunu daha önce denediklerini, başaramadıklarını uygun bir dille ifade ettim. Devre tatilin alıcısının hazır olduğunu, yalnızca en fazla 1 ay süre içinde tüm işlemlerin tamamlanacağını kesin, son derece güven veren bir üslupla ifade ettiler. Kendilerinden kesin satışı taahhüt etmelerini yazılı olarak vermelerini talep ettim. Bunun noterden yapılması gerektiğini, böyle olunca da sürecin yavaşlayacağını belirtip hiçbir şekilde kaygılanmamam gerektiğini yine kesin ve güven veren üslupla belirttiler. 2 sene önce yaptığımız işlemleri yeniden rakamları yukarıya taşıyarak yineledik. Aradan Ağustos ve Eylül ayı geçmesine rağmen bir satış işlemi gerçekleşmemiştir.
Yaptığım ısrarlı takipler sonucunda yaptığımız telefon görüşmelerinde şirket çalışanlarının üslubu son derece çirkinleşmiş, konuyu daha üst seviyedeki şirket yetkililerine taşıma çabam hiçbir şirkette olmayacak ölçüde engellenmiştir. Esasen şirket üst yönetiminin bu yöndeki çabalara ilişkin tüm kanalları sistemli bir şekilde kapattığı açıkça görülmektedir.
Artem yaptığı sözleşmelerde kesin satış taahhüdü vermemektedir. Ancak ŞikayetVar.com sayfalarında da görüldüğü gibi sadece bana değil birçok devre sahibine sözlü olarak bu verilmektedir. Başta yaptığım bir araya gelelim önerisi bu nedenledir. Eğer Artem'in şirket politikası dışında olan ve tarafıma verilen güvence, performansını artırmak isteyen bir çalışanın marifeti ise bu yolla oluşan mağduriyetleri Artem'in gidermek zorunluluğu vardır. Ama görünürde böyle bir hassasiyetin sahibi yoktur. Esasen buna yönelik tüm girişimlerin engellenmesi konusunda katı bir tavır mevcuttur. Konu bu yönüyle hukuken çözülmelidir.% |