287049 |

| AFM Beyoğlu'nda Neden Tek Bir Kişi Gişede Çalışıyor?
zepp
[19 Nisan 2008, 09:00]
17 Nisan 2008 çarşamba günü saat 16.00 sularında AFM Beyoğlu'nda film izlemek istedik. Film festivali olması nedeniyle zaten içeride bir kalabalık mevcuttu ve insanlar düzensizce gişenin önünde duruyorlardı. Biz ise vizyondaki diğer filmlerden bilet almak için asıl gişenin önünde sıraya girdik.
Ancak en az 5 bilgisayar yani 5 kasa olduğunu gördüğümüz gişede sadece tek bir kişi çalışıyordu ve arkamızdaki sıra kuyruğu da gittikçe uzadı. Sonuç olarak tek bir kişinin çalıştığı gişede işler çabuk ilerlemedi ve biz orada harcadığımız süre nedeniyle seansı kaçırmış olduk filme giremedik. Yine de sormak istedik hala girme şansımız var mı diye ama gişedeki bayan hayır o seans kapandı dedi.
Üstelik kafamı çevirip salonların girişine baktığımda 4–5 AFM görevlisinin boş boş sohbet ettiğini gördüm. İçlerinden biri kasaya geçemez miydi? Diyelim ki onlar sadece yer göstermekle görevliler, yine de kasadaki arkadaşlarının tek başına olduğunu ve kuyruğun gittikçe uzadığını fark edip içeriden başka bir görevli çağıramazlar mıydı?
Taksim'in göbeğinde, müşterilerle dolup taşan bir sinemanın gişesinde tek bir kişinin çalıştığını görmek bu firmanın sinemaseverlere ne kadar değer verdiğini kanıtlar nitelikte. % |