ŞikayetVar

Üye Ol   Şifremi unuttum

ŞikayetVar
 Sonraki >>

Altınbaş Mücevherat

ALTINBAŞ Personeli Önceden Verilen Taahhüdü Yok Saydı solti19  [18 Haziran 2008, 09:00]
2007 Mart ayında, Altınbaş kuyumculuğun Nuruosmaniye'deki merkez mağazasından, nişanlıma tek taş pırlanta aldım. Oldukça yüklü bir fiyata aldığım bu yüzüğün, aynı ebatlarındakini çok daha hesaplı bir fiyata az ilerideki kapalı çarşıdan alabileceğim halde, markaya güvendim. Ayrıca,oradaki görevli ne zaman istersek, %10 ile başka bir ürünle değişim, %20 ile ürünü geri alacağı garantisi vermesi de, beni Altınbaş'ı tercih etme konusunda teşvik etti.

14.06.08 tarihinde, yüzüğü biraz daha büyütmek için, eşimle ve babamla gene bu mağazaya gittim. Görevli bizi karşıladı. Bu görevlinin tavırları, ürün sunumu, seçtiği kelimeler son derece niteliksizdi.(Oradaki diğer çalışanları tenzih ediyorum)

Bu görevli,kendini sattığı ürünlerin tümünü rahatlıkla alabilecek gelir seviyesine sahip sanma, büyük paraları küçük meblağ sanma hastalıklarına fena halde yakalanmış. Yüzüğü %15'le değişim yapacağını %30'la geri alacağını söyledi. Ürünü satan kişinin bizi yanlış bilgilendirdiğini belirtti.Altınbaş2ın kuralları olduğunu, bu oranlardan başka olamayacağını söyledi.

Bıyık altından da, bizim de yalan söylüyor olabileceğimizi ima etti.Aslında haklıydı, yalan söylüyor olabilirdik.Zira elimizde yazılı bir akit yoktu. Basit bir satın alma işlemi için, sözleşme yapmak hiç aklımıza gelmedi. Altınbaş'ta çalışan, Altınbaş'ı temsil eden bir kişiye güvenmekle, hata ettik.

Çok ilginç bir nokta var ki, bu görevli,bizim yeni yüzük almaya niyetli olduğumuzu görünce ve biraz zorlayınca, eski yüzüğü %10'la geri alabileceğini söyledi. Demek ki,Altınbaş'ın kuralları değil, tezgâhtarının inisiyatifi söz konusuydu. Aslında bu kimin yalan söylemiş olabileceğinin işaretiydi.

Yeni yüzük almadan çıktık. Bir süre sonra da, iade etmek için geri döndük.Ürünü geri verirken, bize %20 ile geri alınacağının söylendiğini, gayri ihtiyari yeminle anlatmaya çalışan, 50 yıllık tüccar olan babama, 25-30 yaşlarındaki tezgahtarın "ticarette yemin olmaz" diye ticareti öğretmeye kalkma kabalığı ise Altınbaş'ın eleman seçiminde ve eğitiminde (diğer güler yüzlü elemanlara rağmen) ne denli başarısız olduğunun göstergesi idi.
&

Arkadaşına Gönder

Altınbaş Mücevherat
29.07.2008

Sayın Yetkili,

Müşterimizin ürün iade işlemi Altınbaş koşulları çerçevesinde yapılmıştır.

Saygılarımızla,

Müşteri Hizmetleri