AKBANK Göstermelik Kampanyalar Yaparak Gülünç Olmasın
[14 Temmuz 2008, 09:00]
Uzun zamandır,ben ve ailem Axess kredi kartı kullanmaktayız. Hatta alışverişimiz neredeyse limitlerimiz kadardır. Ancak geçen gün çok anlamsız bir durum yaşadık.6 Haziran günü “Bahar kampanyası chip-para ödülü” adında 25 YTL' lik chip-para hesabımıza yatırılmış,yatırılmış diyorum, çünkü hesap özeti alana kadar yatırıldığından haberimiz yoktu.Yatırılan bu chip-para sözde kullanılmadığından, 23 Haziran günü geri alınmış. Biz hesap özetini 7 Temmuz'da alıyoruz. Yani yattığını ancak 7 Temmuz' da öğrenebileceğimiz chip-para, 23 Haziran'da kullanılmaması bahanesiyle geri alınıyor.
Müşteri hizmetlerini aradığımızda, chip-para durumunu onları arayarak öğrenebileceğimizi söylüyorlar. Ne yani ben şimdi her gün Akbank'ı chip-param var mı yok mu diye aramalı mıyım? Böyle saçma bir olay görmedim.
Kaldı ki yatırılan chip-paranın geri alınması kadar mantıksız bir olay olamaz. Ben istediğim zaman bu chip-paralarımı kullanabilmeliyim. Reklamlarda bangır bangır gelin bizim kredi kartımızı kullanın.Çünkü en çok chip-parayı biz veriyoruz demek kolay... Ancak bu chip-para'lar en fazla 17 gün sonra kullanılmazsa, geri alınacak denilmiyor.
Buradan yetkililere sesleniyorum. Öncelikle yatırılan ve geri alınan 25 YTL'lik chip-paramın kartıma iade edilmesini, bu ve bunun gibi durumlarda kazanılan chip-paraların geri alınmamasını, geri alınmasını gerektirecek özel bir durum varsa, hiç olmazsa kısa mesaj ile kullanıcılarınızın bilgilendirilmesini rica ediyorum…&
16.07.2008
fbar
326628 nolu şikayetim çözülmediği halde, çözüldü ibaresi vardır. Konu ile ilgilenilirse sevinirim...
16.07.2008
Sayın Ferit Yoğurtçu'ya ait bildirim, değerlendirmek üzere ilgili birime iletilmiş konu hakkında müşterimize bilgi verilmiştir.
Bilgilerinizi rica ederiz.
Sayın Müşterilerimiz; Bankamız ürün ve hizmetleri ile ilgili şikayet, öneri ve isteklerinizi 212 329 35 35 numaralı faksımıza, www.akbank.com internet sitemize ya da 444 25 25 nolu telefon şubemize iletebilirsiniz.
Saygılarımızla,
AKBANK T.A.Ş
Müşteri Şikayet Yönetimi
14.07.2008
fbar
Gönderilen bilgilendirme aynen aşağıdaki gibidir:
"Müşterilerimize yapmış olduğumuz kampanyalarımız hakkında E-Mail, basın ilanı, genel duyurular, web sitesinde ilanlar gibi kanallardan genel bilgilendirme yapılmaktadır.
Ayrıca kampanyalar ile ilgili tüm detaylı bilgiyi 444 25 25 Akbank Telefon Şubesi'ni 7/24 arayarak öğrenebilirsiniz.
Kampanya kapsamında kazanılan chip paralırın belirli bir kullanım süresi bulunmaktadır. Bu uygulama size özel olmayıp kampanya bitiminde kullanılmayan chip paraların silinme işlemi gerçekleştirilmiş olup yeniden yükleme yapılmamaktadır."
Yukarıda da yazdığı gibi bilgilendirme genel olarak yapılmaktadır. Yani size göre, bizim sürekli sizi arayıp, sürekli web sitenizi araştırıp ve okumamamız gerektedir. Şikayetimde de yazdığım gibi böyle bir durum çok mantıksız. Eğer böyle yapacaksınız, yani daha haberimiz bile olmadan yatırılan chip-parayı geri alacaksanız, kampanya bir hesap özeti gelene kadar devam etmeyecekse ve bilgilendirme yapmayacaksınız, lütfen bir daha yatırmayın. Artık bizim de ailece sizin bankayı kullanıp kullanmamak konusunda oturup iyice bir düşünmemiz lazım.
Yani sonuç olarak şikayetimi kendi çıkarınıza göre cevaplamış bulunmaktasınız o kadar. Bir çözüme ulaşılamamıştır.
14.07.2008
Bilgilerinizi rica ederiz.