ŞikayetVar

Sonraki >>

Akbank

320083

AKBANK'ın Haksız Yere Aldığı Kart Ücreti! elaziz  [30 Haziran 2008, 10:57]
21 Haziran 2008'deki şikayetimi aynı Akbank'tan yanıt geldi. İlgileneceklerini yazmışlardı. Daha sonra 23.06.2008'de mesaj geldi, "bankaların talep ettikleri ücret ve komisyonlar yasal düzenlemelere göre alınmaktadır. Bu doğrultuda kart ücreti itirazınız olumlu değerlendirilememiştir.

Ayrıca gelen mail "sayın Galip Teyyar, hesabınızdan alınan hesap işletim ücreti ile ilgili iletiniz bankamızca incelenmiştir.
Vadesiz hesaplardan alınan hesap işletim ücreti, müşterilerimize vadesiz hesap üzerinden sunulan bankacılık hizmetlerine yönelik olarak tahsil edilmektedir. Bireysel müşterilerimizin vadesiz hesaplarından, 2008 yılı itibariyle Haziran ve aralık ayları için yılda 2 defa olmak üzere, vadesiz YTL hesaplarından 24 YTL, çatı hesaplarından 29 YTL, vadesiz döviz tevdiat hesaplarından ise 5 Euro(veya muadili) hesap işletim ücreti tahsil edilmektedir.

Hizmet bedellerimiz günün koşullarına göre güncellenebilmekte olup, hesap işletim ücreti dönem tahsilatları sırasında hesabında yeterli bakiye bulundurmayan hesaplar borçlandırılarak hesaba para yatırıldığı zaman tahsil edilmektedir.

Hesap işletim ücreti aşağıdaki hesaplardan alınmamaktadır;
— Maaş ödemesi bankamızca yapılan müşterilerin sadece maaş hesaplarından,
— 16–26 yaş arasındaki bireysel müşterilerimizin öğrenci hesaplarından
— En az 2 adet açık otomatik fatura talimatı tanımlı olan ve mayıs - Haziran ayları içerisinde en az bir kez fatura ödemesi gerçekleşmiş hesaplardan,
— Bebek ve harçlık hesaplarından,
— Kampus kartın bağlı olduğu hesaplardan,
— Açık veya takipte bireysel kredisi (taşıt, ihtiyaç, konut) bulunan müşterilerimizin kredi bağlı hesaplarından
— Özel okul ve sigorta ödemeleri için açılan blokeli hesaptan,
— En az bir hesabı fatura istisnasına uğramış müşterilerimizin yabancı para vadesiz hesaplarından,
— Son 3 aylık (Mart-Nisan-Mayıs) vadesiz YTL hesap ortalaması 1.000 YTL ve üzeri; vadesiz döviz hesaplarının ise 2.000 USD / Euro (diğer dövizlerde muadili) ve üzeri olan hesaplardan HİÜ tahsil edilmemektedir.

Söz konusu hesabınızın yukarıda belirtilen kriterleri içermemesi nedeniyle hesap işletim ücreti itirazınıza olumlu yanıt verilememektedir.
Bilgilerinizi rica ederiz".

Şimdi anlayamadığım diğer bankalar bizden bunu talep etmiyorlar. Hem de büyük bankalar o zaman yasadışı hareket ediyorlar demek ki. Akbank'ı kınıyorum. Hesapları da, kartları da kendilerinin olsun. Bir müşteri eksik olsun. %

Arkadaşına Gönder

Akbank
30.06.2008

Sayın Galip Tayyar'a ait bildirim, değerlendirmek üzere ilgili birime iletilmiş konu hakkında müşterimize bilgi verilmiştir.
Bilgilerinizi rica ederiz.

Sayın Müşterilerimiz; Bankamız ürün ve hizmetleri ile ilgili şikayet, öneri ve isteklerinizi 212 329 35 35 numaralı faksımıza, www.akbank.com internet sitemize ya da 444 25 25 nolu telefon şubemize iletebilirsiniz.

Saygılarımızla,

AKBANK T.A.Ş