ŞikayetVar

ŞikayetVar
 Sonraki >>

Akbank

AKBANK'ın Konut Kredisi Mağduriyeti ertugrulh  [03 Haziran 2008, 09:00]
Beylikdüzü'nde bir ev almaya karar verdim. Evin sahibiyle 120 YTL'ye anlaştık. Kredi kullanımı için ne olur ne olmaz deyip 4 tane bankaya başvuruda bulundum. 3 gün içinde ekspertizi bitirip kredi kullanımı için beni bankalarına davet ettiler.

Her 3 banka da ekspertiz olarak 130.000 YTL değer biçti eve. Çevremin tüm uyarılarına rağmen onları dinlemeyip Akbank'ın düşük faiz oranına aldanıp, Avcılar E-5 şubesinden başvurumu yaptım.

Bu bankalar içinde bir tek Akbank ekspertiz değerini peşin olarak yatırmamı istedi (330YTL). Ben de yatırdım. Parayı yatırdıktan 1 hafta sonra ekspertiz geldi. Geldiğinden 3 gün sonra beni bile aramaya zahmet etmeyip emlakçımı arayarak eve 90.000YTL değer biçildiğini emlakçımdan öğrendim.

Üstelik bu değer gösterilirken hiçbir emsal gösterilmemiş. Ekspertizin bölgeyi bilmediği çok açık belliydi zaten. Evim 145m2, site içinde, 24 saat güvenlikli, içerisi yapılı, odalara kadar jeneratörü olan, 10.000 konutlu Modernist'in hemen yanı başında bir ev.

Herkes bilir ki bu civarda en kötü ev 100.000 YTL'den başlıyor ama maalesef Akbank'ın gönderdiği ekspertiz bunu bilmiyordu. Emsal göstererek değer vermesi gerekirken, emsal bile gösteremeden 90.000 YTL değer vermişti.

15 günde bir ev kredisini sonuçlandıramayan Akbank'a kaptırdığım 330 YTL'ye mi yanayım, kaybolan zamanıma mı, yoksa baştan savma yapılan ekspertize mi bilemiyorum.^^

Arkadaşına Gönder

07.06.2008 ertugrulh 07.06.2008 tarihinde Akbank tarafından aranarak 330YTL min bana iade edileceği bilgisi verildi.Ekspertiz hatası yüzünden akbank yerine bir başka bankadan kredi kullanmak zorunda kaldım ama genede beni mağdur etmedikleri için teşekkür ederim.

Akbank
03.06.2008

Sayın Ertugrul Hatipoglu'na ait bildirim, değerlendirmek üzere ilgili birime iletilmiş konu hakkında müşterimize bilgi verilmiştir.
Bilgilerinizi rica ederiz.

Sayın Müşterilerimiz; Bankamız ürün ve hizmetleri ile ilgili şikayet, öneri ve isteklerinizi 212 329 35 35 numaralı faksımıza, www.akbank.com internet sitemize ya da 444 25 25 nolu telefon şubemize iletebilirsiniz.

Saygılarımızla,

AKBANK T.A.Ş