304981 |

| AKBANK Dolaylı Bir Şekilde Beni Cezalandırdı!
winterstorm
[29 Mayıs 2008, 09:00]
Bundan birkaç ay önce Axess kredi kartı üyelik ücretine itiraz etmiş, itirazım haklı görülmüş ve kesilen yıllık üyelik ücreti kartıma iade edilmişti. Yine aynı tarihlerde Akbank'ın, internet şubesi kullanımını geçtim, sadece vadesiz hesaplara bile yıllık ücret alması nedeniyle hesabımı kapatmıştım.
Aradan birkaç ay geçti, bu süre zarfında Axess kredi kartımı sorunsuzca kullandım, bankamatiklerde işlem yaptım, para yatırdım, para çektim. Fakat son birkaç gündür kartı bankamatiğe sokup şifremi girdiğimde "kartınıza ait bir hesap bulunamamıştır" şeklinde bir ekran beni karşılamakta ve sonrasında hiçbir şekilde işlem yapamamaktayım. Ne limitime bakabiliyorum, ne para çekebiliyor ne de yatırabiliyorum. Kısacası Axess kredi kartımla bankamatiklerden hiçbir işlem yapamıyorum.
Şubeye girip durumu kısaca izah ettim. Onlarda bana "kartı kullanabilmeniz için vadesiz bir hesabınızın olması gerektiğini" söylediler. "Peki vadesiz hesap açınca benden yıllık ücret kesecek misiniz" dedim. Evet dediler.
Bir: Peki ben aylarca vadesiz hesabım olmadan kredi kartımı nasıl kullandım?
İki: Şimdi neden vadesiz hesabımın olması şart koşuluyor?
Üç: Bu alenen kart ücretini iptal ettirdiğimden dolayı beni dolaylı yoldan cezalandırmak değil de nedir?
Anlaşılacağı üzere banka kart ücretinden alamadığı parayı bir nevi bana vadesiz hesap açtırarak alacak. Başka izahı yok. Akbank'ın yukarıdaki 3 soruma buradan net bir cevap vermesini, klişe cümlelerle geçiştirmemesini umuyorum. % |