303912 |

| AKBANK Çalıntı Kart Durumunda Güvenlik Kayıtlarını Neden İncelemiyor?
hukumdar
[27 Mayıs 2008, 09:00]
Akbank'ın Ankara Bakanlıklar şubesi ATM'sinden 18.05.2008 tarihinde hesabımdan para çektim. Paramı aldıktan sonra banka kartımı ATM'de unuttum (Akbank ATM işlemlerinde parayı verirken kartı da geri vermiyor, başka işlem yapmak istiyor musunuz diye soruyor). Olayı fark ettiğimde hemen Akbank'ın 444 25 25 telefon bankacılığı şubesini aradım, durumu bildirdim. Onlar da hesabımdan 940 YTL bana ait olmayan para çekimi olduğunu söylediler. Ardından hesabı kapattılar, kartı iptal ettiler vs.
Sonra şikayetçi olabileceğimi, durumun inceleneceğini falanca yere dilekçe yazıp faks lamam gerektiğini söylediler. Olayı anlatan ve mağduriyetimi belirten bir dilekçe yazdım ve güvenlik kamerası kayıtlarının incelenmesini istedim. Ertesi gün Akbank'tan cep telefonuma kısa mesaj geldi ve şikayetimi inceleyeceklerini belirttiler. Ertesi gün de tekrar kısa mesaj geldi ve incelemelerinin olumsuz olduğunu belirttiler.
Ben tekrar telefon şubesini aradım ve Akbank'ın ne tür bir inceleme yaptığını, güvenlik kamerası kayıtlarına bakıp bakmadığını sordum. Bana güvenlik kayıtlarının incelenmediğini, buna gerek olmadığını söyledi.
Banka kartımdan güvenlik kamerasını önünde para çekiliyor, kimin çektiği belirlenebilirken Akbank'ın neden duyarsız kalıyor anlamıyorum. Hırsızlık yapanı neden ödüllendiriyor? Neden müşterisinin şikayetlerini ciddiyetle incelemiyor? Acaba parayı çeken müşterisi mi; onu koruyor?
Güvenlik kamerasını neden incelemediğini aklım almıyor. Dürüst ve güvenilir bankacılıktan uzak olan bu davranışı nasıl içene sindiriyor? Akbank'ın bu hareketini kınıyorum ve mağduriyetimin giderilmesini istiyorum. % |