ŞikayetVar

Üye Ol   Şifremi unuttum

ŞikayetVar
 Sonraki >>

Akbank

AKBANK Wings Kredi Kartında Miller Nasıl Hesaplanıyor? OZANSIMSEK  [20 Mayıs 2008, 09:00]
Geçtiğimiz yıl aldığım ve uçuş mil puan biriktirme imkânı sunan, gerektiğinde yeterli mile sahip olmasanız da "avans mil" kullanarak uçuş gerçekleştirebilme şansı veren, Akbank'a ait Wings kredi kartımla ilgili bir şikâyetim var. Bunun çok kişiyi de mağdur ettiğine inanıyorum.

Kartımı aldıktan kısa bir süre sonra, İstanbul'dan Adana'ya 1 gün için gitmem gerekti ve 2007'nin Mayıs ayında, kartımda mil puanım olmadan, bu kartın sunduğu imkânla "avans mil" kullanarak Adana'ya uçtum. Akbank müşteri hizmetleri yetkilisi, uçmadan önce bana eksik millerimi 1 sene içerisinde (kartımla alışveriş yaparak) tamamlamam gerektiğini, aksi taktirde bilet ücretinin ekstreme 1 yıl sonra yansıtılacağını iletti.

Buraya kadar olan kısmını ben de zaten kabul ettim. Uçuşun üzerinden 1 yıl geçtiğinde ise, şikâyet konusu olan "güncel dönem borcumu" öğrendiğimde şok oldum. Çünkü eksik millerimi tamamlayamamış olmam sebebiyle (düzenli harcama yapıyor olmama rağmen), tarafıma 600 YTL civarı bir borç bilgisi gönderilmiş ve 5 Haziran'a kadar ödemem isteniyor.

Banka yetkilileri ile görüştüğümde, borç hesaplanırken eksik mil başına 5 YKr ile çarpıldığını, 12 bin eksik milim olması sebebiyle bu borcun çıktığını ifade ettiler. Bu şekilde bir hesaplama yöntemini nasıl elde ettiklerini sorduğumda, yetkili olduğunu söyleyen şahıs dahil olmak üzere muhatap bulamadığımı fark ettim.

12 bin mil rakamına nasıl ulaşıldığı bir tarafa (İstanbul-Adana arası taş çatlasa 400 mil kuş uçuşu), İstanbul'dan Adana'ya en pahalı uçak bileti gidiş-geliş 250 YTL. Avans kullanımını ve mil avantajlarını öne sürerek promosyonunu yapan bir kredi kartının, en fazla 250 YTL'lik bir uçak biletine 600 YTL borç çıkarmasını aklım almıyor.

Ben 1 senedir bu kart ile bu kadar alışveriş yapmama rağmen, eksik kalan millerin bana 600 YTL'ye mal olması inanılacak bir şey değil. Bu konuda muhatap bulmam konusunda yardımlarınızı rica ederim. %

Arkadaşına Gönder

Akbank
20.05.2008

Sayın Ozan Şimşek'e ait bildirim, değerlendirmek üzere ilgili birime iletilmiş konu hakkında müşterimize bilgi verilmiştir.
Bilgilerinizi rica ederiz.

Sayın Müşterilerimiz; Bankamız ürün ve hizmetleri ile ilgili şikayet, öneri ve isteklerinizi 212 329 35 35 numaralı faksımıza, www.akbank.com internet sitemize ya da 444 25 25 nolu telefon şubemize iletebilirsiniz.

Saygılarımızla,

AKBANK T.A.Ş