ŞikayetVar

ŞikayetVar
 Sonraki >>

Akbank

AKBANK Kiralık Kasa Karmaşası! Nedi  [17 Mayıs 2008, 09:00]
Akbank Unkapanı şubesinden kiraladığım ve içine muhafaza için değerli eşya koyduğum 30 numaralı kasa kilidinin bozulması sonucunda 28.09.2007 tarihinde kasa aktarımı yapıldı. Yeni kasaya aktarım yapılmadan önce birçok boş kasa anahtarı denendi, ancak bir kısmı hiç açılamadı veya oksitlenmeden dolayı kilit ve anahtarları kırıldı. Bununla birlikte, açılan ilk boş kasanın da üst sırada olmasından dolayı, orta sıralarda olabilecek boş kasa aranmaya devam edildi.

Orta sırada ilk açılan kasanın içine (numarasına bakmadan, görevlinin yanında) iç kutuda bulunan eski eşyaların yanına yeni getirdiğim kıymetli eşyaları da koyduktan sonra kasayı kilitleyen görevli ***'nin uzattığı anahtarı alıp şubeden ayrıldım. İş bu kasa değişiminden sonra ancak 14.12.2007 tarihide şubeye gittim ve elimdeki anahtara baktığımda üst sırada bulunan 13 numaralı kasaya ait olduğunu gördüm. Ancak kasa değişimi sırasında tarafıma ait değerli eşyalar orta sıradaki kasalardan birine aktarılmıştı, üst sırada bulunan 13 numaralı kasa hiçbir şekilde kullanılmamıştı ve içine herhangi bir şey bırakılmamıştı.

Bu nedenle olayın yarattığı şok ile birlikte, bir karışıklık sonucunda tarafıma yanlış anahtar verildiğini düşünerek, aktarımın yapıldığı gerçek kasanın tespiti için 28.09.2007 tarihli kamera kayıtlarının incelenmesini istedim. Ayrıca içinde değerli eşyalarımın bulunduğu gerçek kasa anahtarının da şubedeki boş kasa anahtarları arasında olması gerektiğini düşünerek orta sıradaki boş kasaların açılmasını da önerdim.

Teklifim üzerine kasalardan bir kısmı yanımda açıldı ve tanık olduğum olaylar beni hayrete düşürdü. Zira anahtarı bankada bulunan boş kasalardan biri dolu çıktığı gibi aynı anahtar ile iki farklı kasa–biri dolu, biri boş-açılabiliyordu (bu görüntüler 14.12.2007 tarihli kamera kayıtlarında yer alıyor).

Oksitlenme nedeni ile bozulan ve açılamayan yaklaşık 100–120 tane kasanın ise ilerleyen günlerde açıldığı, ancak içlerinden herhangi bir şey çıkmadığı tarafım bildirildi. Akbank'ın iddia ettiğiniz incelemenin sonucunda vermiş olduğunuz “kasa aktarımı huzurda yapılmış ve anahtarı teslim edilmiştir” şeklindeki yazılı cevabını baştan savma ve çelişkili bularak konuyu yargıya intikal ettirdim.

Ayrıca söz konusu cevapta kamera kayıtların incelenmesi ile ilgili talebime ise hiç değinilmemiştir. Belirttiğim gibi, kıymetli eşyalarım orta sırada bulunan bir kasaya aktarılmıştır ve aktarımın yapıldığı gerçek kasa anahtarı banka çalışanlarınca alıkonularak (sevhen veya kasten)tarafıma farklı anahtar verilmiştir.%

Arkadaşına Gönder

Akbank
17.05.2008

Sayın Neslihan Yokuş'a ait bildirim, değerlendirmek üzere ilgili birime iletilmiş konu hakkında müşterimize bilgi verilmiştir.
Bilgilerinizi rica ederiz.

Sayın Müşterilerimiz; Bankamız ürün ve hizmetleri ile ilgili şikayet, öneri ve isteklerinizi 212 329 35 35 numaralı faksımıza, www.akbank.com internet sitemize ya da 444 25 25 nolu telefon şubemize iletebilirsiniz.

Saygılarımızla,

AKBANK T.A.Ş