AKBANK İnternet Bankacılığı Şifremi Alamıyorum!
wichy
[12 Mayıs 2008, 09:00]
Akbank'ın internet bankacılığını kullanıyordum. Geçenlerde şifrenizin süresi doldu değiştirin diye bir ekran çıktı. Şifremi değiştirdim ve bir kâğıda yazdım.
Daha sonraki günlerde kredi kartı ödememi yapabilmem için internet bankacılığını kullanmak zorunda kaldım. Fakat yeni yapmış olduğum şifrenin yazılı olduğu kağıt ulaşamayacağım bir yerdeydi ve uzun sürede kağıda ulaşmam mümkün değildi. Müşteri hattını arayıp şifreyi ceptelefonuma göndermelerini rica ettim (bu uygulama hemen hemen her bankada var) fakat şifrenin cep telefonuma gönderilmesi için bankaya gidip şifre talebinde bulunmam gerektiğini söylediler.
Bankaya gidebilecek durumda olsam zaten web kullanmam. Ben internet bankacılığının bankaya gidecek vakti olmayan insanların işlem yapabilmeleri için icat edildiğini düşünüyorum ki öyle de zaten. Ama Akbank öyle düşünmüyor anlaşılan, sadece bizimde web hizmetimiz var demek için yapıyorlar gibi. Bu da müşteri odaklı çalışmadıklarını rekabet odaklı çalıştıklarını gösterir.
Bu kadar saçma bir durumla karşılaşmakla kalmadım ve üzerine şikâyet maillerime cevap bile alamadım. Şifremi de hala göndermediler. Kredi kartı ödememi vaktinde yapamadığım için üzerine binen faizlerden yine Akbank sorumludur.
Hem internet bankacılığı şöyle böyle diye reklâmlar yayınlıyorlar hem de şifre almak için bankaya gitmeyi mecbur kılıyorlar. Bu nasıl web hizmeti? Ben bankaya gideceksem neden internet hizmetini kullanayım, ne gerek var yani? Bana bunun mantıklı ve ikna edici açıklamasını yapmalarını istiyorum.
Akbank'ın insanları mağdur etmek için icat etmiş olduğu diğer yöntem ise, istemediğiniz halde banka kartı göndermeleri. Kart talebinde bulunmadığım halde ve aynı hesaba ait 2 adet kartım olduğu halde geçen hafta yine kart gönderdiler. Sebep yıllık kullanım ücreti kesebilmek. Kısacası 6 senedir Akbank kullanıcısıyım ama kredi kartımdaki taksitler biter bitmez bütün hesaplarımı iptal edeceğim; tabii onları da iptal etmek için zorluk çıkartmazlarsa. %
Sayın Burcu Deren'e ait bildirim, değerlendirmek üzere ilgili birime iletilmiş konu hakkında müşterimize bilgi verilmiştir.
Bilgilerinizi rica ederiz.
Sayın Müşterilerimiz; Bankamız ürün ve hizmetleri ile ilgili şikayet, öneri ve isteklerinizi 212 329 35 35 numaralı faksımıza, www.akbank.com internet sitemize ya da 444 25 25 nolu telefon şubemize iletebilirsiniz.
Saygılarımızla,
AKBANK T.A.Ş