289427 |

| AKBANK'ın Yıllık Mevduat Hesabı İşletim Ücreti Adı Altındaki Aldığı Bedel!
shinaaa
[25 Nisan 2008, 09:00]
Alışveriş kartını kullandığım Akbank'ın, kart ödemelerini Nuruosmaniye şubesinden yapmaktaydım. Gerek kredi kartı kullanım bedeli, gerekse şube gişe memurlarının umursamaz, hatta "merhaba, kredi kartı borcumu ödemek istiyorum" dediğimde karşılık olarak, adeta sırıtarak, alaycı bir hal ile "aman ne güzel" cevabını verebildikleri tavırları ile, bu sorumsuz profil çerçevesinde, olağan olarak işlerini de aksattıkları ve saatlerce ödeme sırasında bekliyor olmamdan dolayı kartımı kapattırdım.
Kartımı kapatmamın akabinde, internet üzerinden almış ve sonrasında iptal etmiş olduğum ürünün geri ödemesi, ister istemez kapatmış olduğum karta değil de, bu kart ile beraber, otomatik olarak açılan mevduat hesabına yatırılıyor. Açıldığından haberim bile olmayan bu hesaptan parayı geri almak üzere bankaya gittiğimde, değişmemiş olan manzara ile karşılaşıyorum.
sürekli dolaşır haldeki gişe memurları ile, bir yandan çayını yudumlayıp, diğer yandan cep telefonu ile 12 dakika özel görüşme yapan ve bu süre dahilinde gişede işlem yapmayan bir bayan gişe memuru. Sıra bana geldiğinde, telefon bankacılığından bana verilen hesap numarasını iletip, geri ödenmiş 27 YTL'yi almak istediğimi belirtiyorum ve gişe görevlisi hesapta sadece 5 YTL olduğunu, 21 küsur YTL'nin yıllık mevduat hesabı işletim vergisi olarak kesildiğini söylüyor.
Hiç kullanmadığım ve kullanmayacak olduğum, hatta varlığından haberimin olmadığı mevduat hesabına, başka yol olmadığından yatırılan geri ödeme, bir anda otomatik olarak hiç ediliyor. Oysaki kredi kartım kapatılmamış olsa idi, bu geri ödeme direkt olarak kartın kendisine yapılacak ve kaybım olmayacaktı. Bu nasıl bir sistemdir merak içerisindeyim.% |