287699 |

| AKBANK Üyelik Ücretini İade Etsin
sakturk
[22 Nisan 2008, 09:00]
Axess kredi kartımın Mart ayı ektresinde 35 YTL'lik bir yıllık üyelik ücreti fark ettim. telefon ederek bu ücrete itirazım olduğunu aKtardım. Yoksa kredi kartını artık kullanmayacağımı bildirdim.
Bunun üzerine telefondaki yetkili bu konuyu ilgili birime aktaracağını ve 2 iş günün de bilgi vereceklerini aktardı. Aradan 5 iş günü geçmesine rağmen beni aramadılar.
Ben arayınca talebimim olumsuz karşılandığını aktardılar. Ben de o halde kartımı iptal edin deyince ilgili kişi puanınızı kullanın, sona edelim dedi. Puanı kullanmak istemediğimi aktarınca da nede olsa bu sene ücreti ödediniz, bir sene daha kullanın daha sonra iptal edelim dedi.
İptal konusunda ısrar edince o zaman itirazınızı tekrar değerlendirelim dedi. Bu teklifi onayladım. Ancak 2 gün sonra telefonuma yine olumsuz karşılandığı aktarıldı. Kendilerine kartımı iptal edin diye cevap yazdım ancak beni arayan olmadı.
Yargıtay 13. Hukuk dairesinin 23.11.2005 e.2005 / 11428, k.2005 / 17306 kararında 'satıcı, sağlayıcı ve kredi veren tarafından tüketici ile banka arasında akdededilen sözleşmede kullanılan haksız sözleşme şartları geçersizdir' hükmü gereği ilgili üyelik ücretinin tarafıma iade edilmesini istiyorum. ^^ |