ŞikayetVar

Üye Ol   Şifremi unuttum

ŞikayetVar
 Sonraki >>

Akbank

AKBANK Kartlarımı Üyelik Ücretlerini Protesto İçin Kapattırıyorum ufuktarhan  [15 Nisan 2008, 09:00]
5571 1340 ******numaralı Mastercard’ımın son ekstresine 35 YTL kendi kartıma, 17 YTL ek kartıma üyelik aidatı ve ek kart bedeli yansıtılmıştır.
Bu üyelik aidatı ile ek kart bedeline itirazımı, bankanın 444 numarasına telefon açarak söyledim.Konuyu inceleyeceklerini ve daha sonra cep numarama durumu sms ile bildireceklerini söylediler.

Bir müddet sonra cep telefonuma sms olarak şöyle bir cevap geldi:"Bankaların talep ettikleri ücret ve komisyonlar, yasal düzenlemelere göre alınmaktadır. Bu doğrultuda kart ücreti itirazınız olumlu değerlendirilememiştir"

Gelen bu mesajdan sonra ikinci bir kez aynı şekilde itirazımı yaptım. Gene aradan bir müddet geçtikten sonra, kalıp olarak yazılmış aynı sms'yi aldım.
Bugün üçüncü kez itiraz etmek için aradım. Konuştuğum elemen itirazımı alabileceğini, ancak gelecek cevabın muhtemelen yine olumsuz olabileceğini söyledi.

Bunun üzerine kartımı kapatacağımı söyleyince, 11 YTL ve 3 YTL civarında çip paramı kullanamayacağımı söyledi. Söz konusu parayı hemen harcayabileceğimi söyledim.Görevli, harcadıktan sonra yine bizi arayınız dedi ve telefonu kapattım.

Bir büyük marketten alışveriş yaparak, çip paralarımı harcadım. Pazartesi günü de kaymakamlığa giderek, Tüketici Hakem Heyet’lerine bir başvuruda bulunacağım.Bu konuda inat eden bankalar adeta söz birliği etmişcesine bizlere bir nüshasını vermedikleri anlaşmalarda, bu maddenin yazdığını söylüyorlar.

Evet mikron büyüklüğünde yazıları okuyup, sözleşme imzalayan kaç kişi vardır?Böyle bir madde olsa dahi, bu kartlardan bankaların böyle bir ücret almasını doğru görmüyorum. Üstelik bu ücretin alınmamasına ilişkin, onlarca, yüzlerce hakem heyetleri'nin almış olduğu karar var.

Tüketici Hakem Heyetine başvurduktan sonra,Bddk'ya da bu bankayı şikayet edeceğim.Birçok banka bu ücreti almamakla beraber, alanların da birçoğu itiraz sonrası bu ücreti iptal etmektedir. Ancak Akbank her ne hikmetse, bu ücreti alabileceğini ve bunun yasal olduğunu iddia etmektedir.

Madem bu ücret yasal, diğer bankalar neden almıyorlar?Ya da iptal ediyorlar. Herkes biliyor ki, bu konuda bir yasa düzenlemesi yapılıyor. Gazetelerde okuduğumuz kadarıyla, bundan sonra ücretlerin alınamayacağına ve alınan ücretlerin de geri ödeneceğine ilişkin haberler verdiler.&

Arkadaşına Gönder

www.keneler.com için tıklayınız

15.04.2008 ufuktarhan Akbank'tan gelen cevabı yazı aynen aşağıda yazdığı gibidir. Dolayısıyla şikayetimin devamlılık arzettiğini saygıyla bildiririm. Teşekkür ederim.

Sayın Ufuk Tarhan,

Axess Kartınıza yansıyan yıllık üyelik ücreti ile ilgili iletiniz Bankamızca incelenmiştir.
Kredi kartlarından alınan üyelik ücreti, Bankamızın kredi kartları üzerinde sunduğu hizmete yönelik olarak asıl kart ve ek kart hamilleri için düzenlenmiştir. Yasal ve Bankamız düzenlemeleri gereğince, kart üyelik ücretine ilişkin duyurular, Bankamızın tüm şubelerinde,müşterilere gönderilen hesap özetlerinde, tarafınızca imzalanan sözleşme hükümlerinde ve Bankamızın www.axess.com.tr adresli internet sitesinde ilan edilmektedir. Yasal düzenlemelere göre, müşterilerden verilen hizmetler karşılığında alınan ücret ve komisyonlar bankalarca belirlenebilmekte, bu bağlamda tüketicilerin haklarını ihlal eden bir durum söz konusu olmamaktadır. Ayrıca ,Türkiye Bankalar Birliği'nin (http://www.tbb.org.tr) web sayfasında da kredi kartlarından alınan üyelik aidatının yasal olduğuna dair duyuru yayınlandığı gibi, gerek İzmir 1. Tüketici Mahkemesi'nin 2004/239 E. ve 2005/1531 K. sayılı ilamı ile gerekse T.C. Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Tüketici ve Rekabetin Korunması Genel Müdürlüğü'nün yayımlamış olduğu 12.02.2007 tarihli B140TRK016 00 00-3698 sayılı 2007/02 no'lu Genelgesi ile bankaların kredi kartı üyelik ücreti talep etmelerinin yasaya uygun olduğuna karar verilmiştir.
Uygulamalarımız ve yukarıda bahsedilen yargı kararı dahilinde kartınıza yansıyan üyelik ücreti iade talebinize olumlu yanıt verilememektedir.

Bilgilerinizi rica ederiz.

Saygılarımızla,

Akbank
15.04.2008

Sayın Ufuk Tarhan'a ait bildirim, değerlendirmek üzere ilgili birime iletilmiş konu hakkında müşterimize bilgi verilmiştir.
Bilgilerinizi rica ederiz.

Sayın Müşterilerimiz; Bankamız ürün ve hizmetleri ile ilgili şikayet, öneri ve isteklerinizi 212 329 35 35 numaralı faksımıza, www.akbank.com internet sitemize ya da 444 25 25 nolu telefon şubemize iletebilirsiniz.

Saygılarımızla,

AKBANK T.A.Ş