263720 |

| AKBANK Kart Ücreti Konusunda İnandırıcı Cevap Versin
enazli
[23 Şubat 2008, 09:00]
Akbank axess kart üyelik ücreti olarak Ocak 2008 ayı içerisinde 30 YTL kesmiş. Bankanın telefonuna üyelik ücretinin iadesi için başvurdum.
İtiraz başvurumun alındığı ve bana bu konu hakkında cevap iletileceği söylendi. Sms ile gelen cevapta "bankaların talep ettikleri ücret ve komisyonlar yasal düzenlemelere göre alınmaktadır. Bu doğrultuda kart ücreti itirazınız olumlu değerlendirilmemiştir. " şeklinde tüm müşterilerine standart olarak gönderdiklerini düşündüğüm bir ifade tarafıma gönderildi.
Şikayetvar.com sitesinde yer alan benzer şikayetleri incelediğimde çoğunlukla bankanın ilgileniyormuş gibi gözükmek için şu cevabı verdiğini gördüm:
---------------------------------------------------------------
"Sayın ********' a ait bildirim, değerlendirmek üzere ilgili birime iletilmiş konu hakkında müşterimize bilgi verilmiştir.
Bilgilerinizi rica ederiz.
---------------------------------------------------------------
Sayın müşterilerimiz; bankamız ürün ve hizmetleri ile ilgili şikayet, öneri ve isteklerinizi 212 329 35 35 numaralı faksımıza, www. Akbank.com internet sitemize ya da 444 25 25 numaralı telefon şubemize iletebilirsiniz.
Saygılarımızla,
Akbank T. A. Ş
Müşteri şikayet yönetimi "
---------------------------------------------------------------
Şimdi bankanın müşteri şikayet yönetimi birimine sesleniyorum:
Kredi kartımın üyelik ücretinin iade edilmesi için 444 25 25 numaralı telefon şubenize yapmış olduğum başvuru yukarda belirttiğim üzere olumsuz cevaplandırıldı.
Bu konu hakkında tüketici hakem heyetlerine yapılan başvurular sonucunda bankalar bu ve benzeri kredi kartı ücretlerini geri iade etmek zorunda kaldılar. İzlediğiniz bu politika müşterileri bezdirip yasal yoldan paralarını geri almaktan vazgeçmelerini sağlamaktır.
Kredi kartı üyelik ücreti adı altında yapmış olduğunuz kesintiden vazgeçmenizi ve bunu Şikayetvar.com adlı sitede tarafıma vermiş olduğunuz cevapta açıkça belirtmenizi istiyorum.
Üyelik ücreti adı altında aldığınız paranın tarafıma iade edilmemesi durumunda ise; her türlü yasal takibat yapma hakkım saklı olmak kaydı ile, bunun nedenlerini, hangi yasal düzenlemeye göre bu ücreti müşterilerinizden aldığınızı, tarafıma bildirmenizi istiyorum.
Lütfen bu şikayet ile ilgili olarak "şikayet ile ilgili görüşmeler" bölümüne standart cevaplarınızı vermeyiniz. Bu şikayetimi okuyacak olan müşterilerinizin gözünde inandırıcılığınızı kaybetmiş olursunuz. ^^ |