253444 |

| ARAS KARGO Taşımacılıkta Nazik Olmalı
harunaydem
[25 Ocak 2008, 09:00]
Gittigidiyor.com üzerinden bilgisayarımın monitörünü Aydın'da bulunan bir kişiye açık artırma ile satıyorum. Gittigidiyor.com'un Aras Kargo'yla olan anlaşması ve %10'luk indiriminden dolayı ürünü Aras Kargo ile gönderiyorum. Ürünü orijinal ambalajına koyup, etrafını havalı poşet ile sarıyorum ve kutusuyla birlikte şubeye teslim ediyorum.
Şube hemen bana bir evrak imzalatıyor. Evrak'da ürünümün sigortasız göndereceğim yazıyor. Mecburen imzalıyorum. Buraya kadar her şey tamam; neden Aras Kargo'yla gönderdiğime gelince, güvenli olması. Ürünü satın alan ısrarla Sürat Kargoyla ürünü kargolamam gerektiğini vurgulasa da, ürünü güvenli olması için Aras kargo ile gönderiyorum.
Bir de bu taşımacılık ücreti olarak Aras kargo'ya tam tamına 45 YTL ödeniyor. Daha sonra ürün, satın alan kişiye ulaşıyor. Sapa sağlam giden ürün, alıcının eline parçalanmış vaziyette ulaşıyor. Ürünü alan kişi hemen beni arıyor ve durumu bana iletiyor. Orada ürünü teslim eden kargo görevlisiyle görüşüyorum, bana savunma olarak şunları söylüyor: “ürünün etrafında köpük yok, biz mesuliyet kabul etmeyiz!”
Diyelim ki ürünün etrafından köpük var, peki sen o kapkalın kutunun içindeki ürünü param parça edecek şekilde taşıyorsun, o zaman bu köpük o kullandığınız fiziksel şiddet karşısında ürünün iç mekanizmasını koruyabilir mi? Bunun yanısıra ben ürünü şubeye verirken, şube ürün sağlam mı değil mi bunu kontrol etti mi?
Ürünü taşırken bu kadar şiddet kullanıyoruz, kutuya neden köpük koymadınız diye beni uyardı mı? Reklamlarda güvenle ürünlerinizi taşıyoruz diyen bu firmanın, bir elektronik cihazı oradan oraya kaldırıp atarak, ürünü karşı tarafa ulaştırdığını ben nerden bilebilirim. Neyse. Ürün tekrar bana iade ediliyor. Kargo ücretinin ödemem gerektiği gibi, bir de sapasağlam ürün elime param parça geliyor. Suç bendeymiş, keşke köpük koysaymışım, belki ürünün tüm iç mekanizması korunurdu! *~* |